Jeremić: Bojkotom vraćamo poverenje naroda 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nećemo promeniti odluku da bojkotujemo izbore, a oni koji budu učestvovali sasvim sigurno će izgubiti i teško će moći da ubede građane da nisu izašli na izbore zbog privilegija, izjavio je predsednik narodne stranke Vuk Jeremić.

Lažni izbori na proleće 2020. godine će pokazati da nisu baš svi isti i da ima onih koji su spremni i na lične žrtve kako bi došlo do promena u Srbiji, to jest da nismo svi u politici zbog fotelja i apanaža, rekao je Jeremić u emisiji „Crno-beli svet“ poslanika Đorđa Vukadinovića, saopštila je Narodna stranka.

Na primedbu Vukadinovića da Savez za Srbiju (SZS) bojkotom ostavlja građane bez mogućnosti da se bore, Jeremić je uzvratio da je bojkot još teža borba koja zahteva veću žrtvu.

Narodna stranka i SZS su u intenzivnijoj kampanji nego ikad, samo što ubeđujemo ljude da na dan izbora ostanu kod kuće. Ne mislim da je ta kampanja beg sa bojnog polja, istakao je Jeremić.

Vučićev silazak sa vlasti će biti buran, ali ne nužno i nasilan. Biće nam potrebni čvrstina volje, energija, umešnost i razumevanje međunarodnih odnosa, ocenio je on.

Srbija je „na ivici istorijskog, moralnog, i državnog sloma“ kada je reč o Kosovu i Metohiji, jer se Vučić sprema da potpiše sporazum o razgraničenju, tvrdi Jeremić.

Mnogi koji bi voleli da pošalju Vučića na smetlište istorije previđaju da će on, ako potpiše razgraničenje, od stranaca dobiti podršku za još niz godina na vlasti kako bi sproveo dogovoreno, a da zatim slede razvlašćivanje Republike Srpske i članstvo Srbije u NATO, ocenio je Jeremić.

Ako Srbija prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, sledi munjevito ujedinjenje Kosova i Albanije, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari