Jeremić: Opozicija će se dogovoriti 1Foto: Medija c entar

Neophodno je naći efikasnu formu zajedničkog delovanja istinske opozicije, uveren sam da ćemo to postići, rekao je danas predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji smatra da za to neće biti trajnih prepreka.

Janković i Đilas su izuzetno prominentni akteri i verujem da će sve razlike biti prevaziđene, rekao je Jeremić, komentarišući saopštenje Pokreta slobodnih građana na predlog Dragana Đilasa o načinu zajedničkog nastupa.

Jermić je naveo da je „na stolu više ideja“ na koji bi način mogla da deluje opozicija i sve su one dobrodošle.

Narodna stranka će učiniti sve da se nađe zajednički imentelj, rekao je Jeremić, na konferenciji na kojoj je Napredni klub, sa kojim sarađuje Narodna stranka, predstavio izveštaj o medijima.

On je naglasio da misli na „istinsku opoziciju“, pod kojom podrazumeva stranke koje su spremne da se obavežu da neće sarađivati sa sadašnjim „režimom na bilo kom nivou“, kao i da dele iste pogleda o vladavini prava o slobodama građana.

Politika je živ proces koji podrazumeva i razlike u mišljenjima, potrebno je ohladiti glave, smiriti strasti i racionalno prići problemima, naglasio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari