Jeremić: Tuđman i Milošević su za ove kriminalce Degol i Čerčil 1Foto: Filip Singer/EPA

Na tribini Saveza za Srbiju, u subotu uveče u Leskovcu, Dragan Đilas je rekao da će sve što je, za male pare prodato strancima, biti vraćeno građanima Srbije.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremć rekao je da su „Aleksandar Vučić i Ramuš Haradinaj koalicioni partneri, a Aleksandar Vučić i Hašim Tači partneri za potpisivanje razgraničenja“, „Sve što se dešava između Beograda i Prištine je čisto fingiranje.

Srpska lista bi mogla da obori Vladu Kosova sutra , ako hoće, ali da je ne obara zbog toga što su Aleksandar Vučić i Ramuš Haradinaj koalicioni partneri, a Aleksandar Vučić I Hašim Tači partneri za potpisivanje razgraničenja Kosova i Srbije“, rekao je Jeremić.

Dodao je da „Vučiću trebaju i Tači i Haradinaj, jer da bez njih dvojice ne može da sprovede dogovoreni plan o razgraničenju“.

On je rekao da je „i na Kosovu a i ovde, u ostatku Srbije, ogromna većina naroda je protiv bilo kakve vrste razgraničenja“.

Jeremić je u punom holu Leskovačkog kulturnog centra rekao da je je „ideja da se suituacija dovede do toga da izgleda kao da će da izbije rat , da posle toga bilo kakav potpis svima baci stenu sa srca, da kažu „ljudi, samo nemojte ponovo da ginemo, dajte ovo da potpisujemo“.

„Ali, Aleksandru Vučiću i ljudima njegovog profila kao što su Tači i Haradinaj, mnogo manje komplikovane stvari čovek ne bio poverio, a ne neki limitirani i kontrolisani sukob“, rekao je Jeremić.

„U ovom trenutku Marko Đurić i Nikola Selaković pregovaraju sa svojim parnjacima iz Prištine u Briselu o tome koje selo treba sa juga Srbije da ostane s ove a koje s one strane granice“, dodao je Jeremić koji smatra da je sve ovo što se dešava prethodnih dana „potpuna laž“.

„Kada se igraju sa vatrom, čak i mnogo ozbiljnijim igračima se desi da im takva stvar izmakne kontroli. Tuđman i Milošević su pravili da se igraju rata, svi znamo kako se to završilo. Tuđman i Milošević su za ove kriminalce bili Šarl Degol i Vinston Čerčil“, rekao je Jeremić u Leskovcu .

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da je SNS u Srbiji napravio takvu atmosferu da su čak i policajci u opasnosti od kriminalaca.

„Upravo to je rekao ministar policije Nebojša Stefanović kada je novinarima rekao da su kriminalci, koji su metalnim štanglama napali Borka Stefanovića i ljude koji su bili sa njim, udariili i policajca koji je bio na dužnosti. Do je dovojan dokaz da su u Srbiji svi ugroženi“, rekao je Đilas koji je svoje obraćanje počeo izjavom „Aleksandar Vučić je najveći lažov koji je hodao Srbijom“.

On je rekao i da nema vise verzija događaja napada na Borka Stefanovića, kako je to izjavio predsednik Srbije.

„Postoji samo jedna verzija, da su Borka Stefanovića i ljude koji su bili sa njim, napali kriminalci sa kapuljačama koji su bili poslati da to urade. Udarili su i policajca koji je tu bio na dužnosti i tako pokazali da u Srbiji više niko nije bezbedan“, rekao je Đilas.

„Danas u Srbiji kriminalci tuku ne samo ljude iz opozicije, nego tuku i časne i poštene policajce koji samo rade svoj posao. Aleksandar Vučić je krivac za to što se desilo Borku Stefanoviću u Kruševcu, a ne ti ludaci, kreteni i kriminalci, jer već šest godina seje mržnju među one koji misle kao on prema nama koji drugačije mislimo. On je čovek koji sve nas naziva bandom, huljama, kriminalcima, tajkunima, izdajnicima… Mi se nikome nećemo svetiti, sprečićemo svaku osvetu, ali pravda mora da dođe u Srbiju. Za one koje rade ovakve stvari kazna mora da dođe“, rekao je Đilas.

On je rekao da , čitajući intervju Jelene Trivan, nekadašnje potpredsednice DS, razume zašto su glasači kaznili tu stranku na izborima. Kada vidim šta danas rade I govore oni koji su bili sa nama, jasno je da su naši glasači pre nas videli kakvi su, zapravo, to ljudi, rekao je Đilas.

On je, izmedju ostalog, predsedniku Srbije Aleksanadru Vučiću poručio da „nije njegova tetka“ i dodao da se „zna“ kako je on zaradio novac, ali se ne zna odakle novac Vučiću, Nebojši Stefanoviću „da kupuje kuće po Bežanijskoj kosi, i Vulinu da kupuje stan. “ Ko su vaše tetke, odakle one dolaze? One dolaze iz Emirata, Kine, zemalja čijim biznismenima prodaju Srbiju za minimalne pare, pa onda mora tetka da se brine za njih. Njima poručujemo da, kada dođemo na vlast, sve će to biti vraćeno građanima Srbije. Biće nacionalizacije, vratićemo im pare koje su platili, jer ne želimo nikoga da pljačkamo“, poručio je Đilas.

Predsednik DS Zoran Lutovac je rekao da „živimo u zarobljenoj državi“: „Vi ste slobodni ljudi koji žive u zarobljenoj državi. Ovo je država jednog čoveka koji odlučuje o svemu. Takvoj zarobljenoj državi dešavaju se stvari kao ono što se desilo Borku Stefanoviću. Tanka je linija izmedju zabrane izložbe, pozorišne predstave I razbijene glave“. Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da „I tragičan dogadjaj, koji se dogodio u subotu u Leskovcu kada je tromesečna beba bačena s terase, govori o tome da smo kao nacija, država I društvo svi pomalo u jednom ozbiljnom nervnom rastrojstvu“.

„Ono što se sinoć desilo u Kruševcu govori da je naša vlast u jednom ozbijnom nervnom rastrojstvu“, rekao je Obradović I dodao da Savez za Srbiju od kada je formiran govori o tome da stanje u Srbiji nije normalno.

„Mi više nemamo normalne medije, velike beogradske medija jer na šest velikih televizija sa nacionalnom frekvencijom i u šest najvećih novena nijedan lider opozicije ne može da se pojavi“. Obradović je rekao i da je namerno izabrao da sedi s leve strane stola pružajući i na taj način podršku Borku Stefanoviću. Predsednik Sindikata “ Sloga“ Željko Veselinović pozvao je na protesni skup u Kruševcu u petak od 18 sati u znak podrške Borku Stefanoviću i kao znak „da mi nećemo dozvoliti više nikom da nas maltretira, napada, I nedaj Bože, ubija, što je, verovatno sledeći korak. Radile su metalne šipke, sledeće što može da „radi“ su meci ili neka kristalna noć, kao što je radjeno u fašističkoj Nemačkoj“.

On je doda da to što su se leskovčani okupili na ovoj tribini znak da se nisu uplašili posle napada na Borka Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari