Jeremić: Vučić i Tači dogovorili vojsku 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je za RTV Kuršumliju da je formiranje „vojske Kosova“ skandalozno i da krivicu za to dobrim delom snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za kojeg tvrdi da je to dogovorio sa Hašimom Tačijem 4. novembra u Rimu, „u Misiji Evropske unije pri Vatikanu“.

„To je veleizdaja zbog koje će Vučić morati da odgovara“, rekao je Jeremić i dodao, „da bi Srpska lista oborila kosovsku vladu da to nije istina“. Komentarišući mogućnost vanrednih izbora, Jeremić je rekao da do njih ne može doći ukoliko se ne steknu fer i pošteni izborni uslovi.

„Opozicija je predala set zahteva za fer i poštene izbore. Dok se svi uslovi ne ispune, a među njima su sloboda medija i uvid u birački spisak, na izbore ne treba izlaziti“, rekao je Jeremić, saopštila je Narodna stranka. Jeremić je pozvao građane da se pridruže protestu protiv nasilja. „Proteklih nedelja se dogodilo više obračuna sa opozicionim aktivistima, kao i napada na novinare. Danas protestujemo u Beogradu, a vrlo brzo i širom Srbije. Kraj ovom zlu je blizu, srušiće se kao kula od karata ako budemo ujedinjeni“, poručio je Jeremić. (kraj) is/ivt 15:14

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari