Jerkov: Gradonačelnik odgovoran za nasilje, od Novog Sada napravio sigurnu kuću za nasilnike 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Narodna poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je za dva napada na studente u Novom Sadu odgovoran i gradonačelnik tog grada Miloš Vučević koji je od Novog Sada „napravio sigurnu kuću za nasilnike i kriminalce“

Jerkov je u pisnoj izjavi navela da to što Vučević nije ništa preduzeo da se bezbedonosna situacija u tom gradu popravi govori „da on ima nameru da Novi Sad ostane grad u kom se građani osećaju nebezbedno“.

Jerkov je kazala da Vučević deli odgovornost sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem koji je „generator sve mržnje i koji pravi narodne i državne neprijatelje od svih koji se usude da mu se suprotstave, bili oni novinari, akademici, političari ili studenti“ i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem koji u Novi Sad, „u kom cveta kriminial, dolazi da obidje šalter salu u policijskoj stanici“.

„Dejan Bagarić iz Demokratske stranke, Mihajlo Nikolić i Marko Đelević iz organizacije ‘Krov nad glavom’ nisu napadnuti samo zbog svog političkog aktivizma, nego su napadnuti zbog toga što oni koji su ih napali znaju da neće za to odgovarati“, kazala je ona.

Ona je ocenila da do nasilja u tom gradu dolazi zbog toga što se siledžije osećaju bezbedno i zbog toga što „zbog mržnje i nasilja koje režim svakodnevno proizvodi svaki nasilnik misli da je potpuno prihvatljivo da napadne nekoga ko kritikuje vlast ili se zalaže za nešto što se nasilniku ne svidja“.

U subotu uveče nepoznate osobe pretukle su jednog od organizatora opozicionih protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu i člana Demokratske stranke Dejana Bagarića.

Združena akcija „Krov nad glavom“ saopštila je da su dvojica njenih aktivista napadnuta i pretučena u petak ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu nakon protesta protiv seče drveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari