Jevtić: Vreme da se postigne konačni sporazum o Kosovu 1Dalibor Jevtić Foto: www.wikipedia.org

Zamenik kosovskog premijera i ministar za povratak i zajednice u ostavci Dalibor Jevtić izjavio je za Glas Amerike da sa pitanjem razgraničenja, o kojem se u Vašingtronu govori, nije upoznat, ali da je vreme da se postigne konačni sporazum i obezbedi trajni mir.

„Za mene je vrlo važno da govorimo o onim stvarima koje će na konkretan način pomoći da ljudi budu povezani, da sarađuju, da se njihova prava poštuju“, rekao je Jevtić koji živi u južnom delu Kosova, prenosi KoSSev.

On smatra da je vreme da se postigne konačni sporazum između Beograda i Prištine. „Ako sagledamo političke okolnosti i inicijative koje dolaze iz SAD koje podržavaju dijalog, svakako da je dobar momenat.

Bolje je postići dogovor sada, nego čekati da budemo u daleko goroj situaciji kada je o mogućim rešenjima reč“, rekao je Jeftić pozivajući se na poruke koje je čuo u Vašingtonu. Upitan da li je bojkot Srpske liste dao rezultat, on je podsetio da se radi o „principu“. „Poslata je vrlo jasna poruka da ne želimo da budemo dekor“, rekao je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari