Još dva beogradska OO SNS podržala smenu Nebojše Stefanovića 1Foto: EPA-EFE/ KOČA SULEJMANOVIĆ (arhiva)

Opštinski odbori (OO) Srpske napredne stranke (SNS) sa beogradskih opština Stari grad i Voždovac podržao je smenu ministra odbrane Nebojše Stefanovića sa funkcija unutar te partije.

OO SNS Stari grad je zatražio i smenu kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS u Beogradu, a odluka je usvojena jednoglasno, na predlog svih pet mesnih odbora.

„Odluci su prethodile sednice svih mesnih odbora na kojima su članovi stranke analizirali rad funkcionera na lokalnom, gradskom i republičkom nivou. Članstvo je iskazalo ogromno nezadovoljstvo radom Nebojše Stefanovića, pre svega, zbog afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja njegove porodice i lične bezbednosti“, navodi se u objavi na Fejsbuku OO Stari grad.

Portal Nova.rs javlja da je OO SNS Voždovac takođe izglasao nepoverenje Stefanoviću, ali da glasanje nije proteklo bez rasprave, odnosno da su pojedini članovi stranke „podsetili na to da Stefanovićevu smenu sada traže oni koje je lično Stefanović ranije postavio na funkcije u voždovačkom OO“.

Na glasanje o smeni Stefanovića pozvao je član voždovačkog Odbora Goran Uskoković, koji je rekao da su svi mesni, opštinski i gradski odbori u obavezi da najkasnije do 17. maja održe sednicu na kojoj će se izjasniti ko od republičkih, gradskih i lokalnih funkcionera „nije zadovoljio stranačke kriteriijume“.

„(…) Odnosno navesti imena onih koji treba da budu smenjeni. Potrebno je dostaviti zapisnik sa sednica sa preciznim podatkom i imenima funkcionera. Zapisnike je potrebno dostaviti u centralu stranke najkasnije do 18. maja“, rekao je Uskoković.

Nakon toga oglasio se i još jedan član OO na Voždovcu, koji se sa njim saglasio, uz opasku da je njega i ostatak rukovodstva OO SNS „instalirao i postavio Nebojša Stefanović“.

„Sada Goran poziva da se taj čovek smeni, a mi koje je on smenio sada kao treba da ćutimo. Ljudi, nemojte da nasedate na ove priče… Mi stavljamo na glasanje da se smeni celo rukovodstvo GO na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, i celo rukovodstvo OO SNS“, poručio je ovaj član SNS-a.

Više lokalnih odbora SNS se u proteklih dva dana izjašnjavalo o poverenju Stefanoviću, nakon što je narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović putem društvenih mreža pozvao na njegovu smenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari