Jovanović (DSS): Očekujem neku vrstu dogovora na dašnjem sastanku o poboljšanju izbornih uslova 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da očekuje da će danas u dijalogu predstavnika vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova biti postignuta „neka vrsta dogovora“, na osnovu predloga koji su do sada izneti.

Jovanović je, pred početak sastanka Radne grupe za dijalog vlasti i opozicije bez učešća stranaca u Skupštini Srbije, za televiziju N1 rekao da je današnji sastanak „rekapitulacija“ onoga o čemu se pregovaralo na devet prethodnih sastanaka, a da prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića ukazuje da će biti predložena neka vrsta dogovora.

On je rekao da su se zahtevi DSS i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, koji nastupaju zajedno u koaliciji NADA, u dosadašnjim razgovorima odnosili na „medijsku ravan“, koja podrazumeva veću zastupljenost opozicije u medijima, pre svega javnom servisu, kao i na „poštovanje izbornih prava i odsustva pritiska na birače“, kao i da „glas koji se ubaci u biračku kutiju završi u izbornom rezultatu“.

„Vrlo konkretne teme se nalaze na dnevnom redu, videćemo šta može a na čemu treba da radimo i kako da prevaziđemo celu situaciju. Danas ćemo dobiti neku vrstu odgovora vlasti, čućemo šta vlast kaže na naše predloge. Neki će biti prihvaćeni ali verovatno ne svi“, rekao je Jovanović i dodao da su predlozi opozicije za poboljšanje izbornih uslova izneti „na 20-tak strana“.

Na pitanje kakav je stav DSS oko razdvajanja predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, Jovanović je odgovorio da se on zalaže to da „izbori budu zajedno“.

„Mi, POKS i DSS nemamo novca da traćimo na dva izbora“, kazao je Jovanović i dodao da će učestvovati i na predsedničkim, i na parlamentarnim i beogradskim izborima, ako budu organizovani u istom danu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Jovanović (DSS): Očekujem neku vrstu dogovora na dašnjem sastanku o poboljšanju izbornih uslova”

  1. ti očekuješ malo nezasluženo pažnje unmedijumoma i po mogućnosti malo vlasti ako je moguće. baš tebe briga za narod i državu uostalom kao i svaki salonski nacionalista vodiš računa samo o sebi

  2. „Mi, POKS i DSS nemamo novca da traćimo na dva izbora“, kazao je Jovanović i dodao da će učestvovati i na predsedničkim, i na parlamentarnim i beogradskim izborima, ako budu organizovani u istom danu.

    Haha, i ti bi druže da budeš predsednik i da vodiš državu, a nemaš partiju iza sebe dva izborna ciklusa u istoj godini da izdržite.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.