Jovanović (DSS): Predloge o Kosovu može da daje samo SANU, a ne predsednik kao pojedinac 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić nije neko ko može da daje predloge o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, već da merodavan može biti samo stav SANU kao institucije.

„Ne mislim da je predsednik SANU, ma ko bio, vlastan da iznosi lične stavove. Merodavan može biti samo stav SANU kao takve“, rekao je Jovanović za portal Nova.rs.

Predsednik DSS je kazao da je Kostić neurolog i da ne vidi šta ga posebno kvalifikuje da iznosi svoj sud o tom problemu.

„Osim ako to ne čini kao običan gradjanin. A u tom slučaju, ne mislim da zavredjuje da se tom sudu daje neka posebna, specifična težina u odnosu na sud bilo kog drugog gradjanina ove zemlje“, rekao je Jovanović.

Kostić se u svom planu od šest tačaka založio za zaštitu Srba i srpskih manastira na Kosovu i Metohiji, ali je rekao da se rešenje statusa ne može odlagati, da status kvo ne odgovara Beogradu i da najvažnije za Srbiju mora biti priključenje Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari