Jovanović (DSS): Rezultat bojkota izbora biće velika nula i veliko ništa 1Foto: FoNet

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je večeras da se plaši da bi opozicioni bojkot izbora pojeo energiju i da bi sezavršio kao priča Ljubiše Preletačevića Belog pre tri godine, „kao jedno veliko ništa“.

„Nemam ništa protiv bojkota i on je potpuno legitimna stvar pogotovo u ovakvim uslovima. Samo se postavlja pitanje, pošto bojkot nije cilj sam po sebi nego sredstvo, da li je to svrsishodno sredstvo u borbi protiv ove vlasti i ovog režima“, zapitao je Jovanović gostujući u Oko magazinu na RTS-u.

On je kazao da se plaši da je „ideja bojkota isto što i ideja Belog Preletačevića, nešto što će pojesti energiju, a kao rezultat će imati jednu veliku nulu i veliko ništa“.

Povodom kritika da on i DSS nisu opoziciono nastrojeni prema vlastima, Jovanović je rekao da za sedam godina vlasti SNS sa njima nije imao ništa.

„Ja sam stranku napuštao, odnosno vraćao poslanički mandat i dao ostavku na mesto potpredsednika Vojislavu Koštunici (2013. godine), čoveku koga izuzetno cenim, zato što sam smatrao da nismo bili dovoljno radikalni u kritici SNS-a“, podsetio je današnji lider DSS-a.

On je dodao i da su oni koji o tome pričaju „bili takoreći deo sistema bar četiri do pet godina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari