Jovanović (DSS): Stati na put Đukanovićevoj agenturi u Srbiji 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i član Predsedništva pokreta „Metla“ Miloš Jovanović ocenio je da su organi države Srbije dužni da zakonskim sredstvima stanu na put „agenturi Mila Đukanovića u Srbiji, koja godinama radi protiv interesa Srbije i srpskog naroda u Crnoj Gori“.

„Pripadnici ove mreže plaćenika Đukanovićeve vlade posebno su aktivni poslednjih dana, kada se stotine hiljada građana Crne Gore, braneći opstanak svetinja Srpske pravoslavne crkve ujedno bore za pravo, pravdu i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima“, izjavio je Jovanović a prenela DSS.

On je naveo da bi „prvi mali pokazatelj da je Srbija spremna da ispunjava svoje ustavne obaveze bio i da se bez okolišenja imenuju i zauzme jasan stav prema svim državljanima Srbije koji van nje vode antisrpsku propagandu, kao što je to slučaj u ovim danima u Crnoj Gori“.

„Po Ustavu, Srbija štiti prava i interese svojih državljana u inostranstvu i to ne predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja drugih država. Ona to mora do čini i danas, kada su prava i interesi srpskog naroda u Crnoj Gori dramatično ugroženi brutalnim obračunom koji sprovodi Milo Đukanović – prevernik, politički konvertit i kreator antisrpskog i antipravoslavnog crnogorskog državnog projekta“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari