Jovanović: Gradonačelnik da smeni Folića 1Foto: Narodna stranka

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ zahteva od gradonačelnika Beograda, Zorana Radojičića, da bez odlaganja razreši dužnosti gradskog arhitektu Milutina Folića.

„Da bi se istinski borio protiv nelegalne gradnje, kako što sada najavljuje u javnosti, gradski arhitekta Milutin Folić bi prvo trebalo da Beograđanima pruži odgovore na pitanja o sukobu interesa i uništavanju tuđe privatne imovine“, kaže zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju, Nikola Jovanović, a prenosi pres služba Narodne stranke.

On je dodao da bi gradski arhitekta  morao da odgovori na pitanje da li je firma „Goldman kapital partners“, sa kojom je Folić povezan, nedavno završila zgradu od pet spratova u Sredačkoj ulici u Beogradu za koju je lokacijska i građevinska dozvola izdata u vreme kada je on već obavljao službenu dužnost.

„Gradski arhitekta bi morao i da odgovori na pitanje da li je ta firma dobila dozvolu da sagradi dodatnih 150 kvadrata odmah pored inicijalne lokacije i tako ostvarila ekstraprofit od 400.000 evra? Da li je sve to obavljeno na osnovu urbanističkog projekta druge firme „Folic Architects“, u kome je predstavljeno da je na uglu Sredačke i Niške ulice pjaceta, iako se tu nalazi privatna kuća?“, kaže Jovanović. On dodaje da, ukoliko formalni gradonačelnik želi da okrene list i otpočne borbu protiv divlje gradnje i korupcije u Beogradu, „prvi korak mora da bude razrešenje gradskog arhitekte i postavljanje na to mesto čoveka od integriteta, dostojnog da obavlja javnu funkciju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari