Jovanović (LDP) o spuštanju cenzusa: To doživljavam kao Vučićevu želju da društvo učini normalnijim 1Čedomir Jovanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da najavu koja se pojavila u mediji o spuštanju izbornog cenzusa sa pet na tri odsto doživljava kao želju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da društvo učini što normalnijim.

„Vučić na ovaj način pruža šansu mnogima, ali to plaća lično. U ovom potezu vidim šansu da posle izbora mi ipak budemo u prilici da na neki normalan način rešimo ozbiljne probleme ovog društva“, rekao je lider LDP za televiziju Pink.

On je kazao da smanjenje cenzusa vidi i kao Vučićevu želju da vrati politiku u Skupštinu Srbije i da posle izbora u parlamentu ima s kim da razgovara i koga da čuje.

„Na ovo gledam kao Vučićevu želju da politiku vrati u Skupštinu i da nam makar pruži šansu da budemo normalni, jer ne možemo pronaći ništa dobro u rovovima iskopanim po ulicama gradova u Srbiji“, rekao je Jovanović.

LDP je u parlament na poslednjim parlamentarnim izborima 2016. godine ušao na listi sa SDS-om Borisa Tadića a lista je osvojila 5,02 odsto glasova izašlih birača. Na izborima za odbronike Skupštine Beograda 2018. godine lista LDP je u glavnom gradu Srbije osvojila 1.955 glasova odnosno 0,24 odsto oid broja izašlih birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari