Jovanović (LDP) o spuštanju cenzusa: To doživljavam kao Vučićevu želju da društvo učini normalnijim

Ostavite komentar


  1. Ti si Jovanovicu potpuno izgubio kompas svog politickog delovanja. Molim te, povuci se i ostavi nam barem uspomenu na tebe iz 90-ih sa studentskih protesta da zivi. Sramno je i bedno sta sada radis.

    1. Izašao saTadićem na izbore na zajedničkoj listi, osvojili 5,02% asad pljuje po njemu. Koje dno.
      Srećom, na gradskim 0,24%
      Sram te bilo da uzimaš više Đinđića u usta.

    2. a sta treba – da napada vucica pa da ga ovaj strpa u zatvor i oduzme mu godinama tesko sticanu imovinu, zito iz drzavnih rezervi…i mnogo toga drugog sto ceda ima

  2. Postovani gospodine Jovanovicu,
    Ja sam jedan od 2 Vasa glasaca sa poslednjih izbora i nikada necu oprostiti sebi sto sam Vam pruzao podrsku u poslednjih 10 godina.Stvarno sam mislio da ste Vi naslednik politike Zorana Djindjica ali ste me argumentovano demantovali.Ako za Vas Vucic predstavlja normalnu srbiju kako nazivate onda politiku Zorana.Zoran je dao zivot za buducnost srbije(uzalud) a Vi niste mogli da zrtvujete poslanicko mesto.Kada ste shvatili da Vasa politika nema podrsku dovoljnu da Vas uvede u parlament presli ste na stranu djavola.Ne mogu da shvatim da kritikujete opoziciju a da Vam vucic odgovara.Slazem se da nije ni pre bilo dobro ali sad nikad nije bilo gore.Jedino mi je drago sto i Vi znate da za vas niko nece glasati na prvim slobodnim izborima(ne racunam vuciceve nazovi izbore)

    1. Borise, ako ste mu rekli i dalje ne razumem zašto ovaj uvlakac dobija ovoliko prostora u Danasu? Za šta on vuče platu u parlamentu. Čovek bez i jednog dana radnog staža, koji se dobro udao i on nam soli pamet…

  3. DOKLE ČEDO?
    Izgleda da se Čeda nikada neće promeniti.Uvek želi da je uz vlast, pa i kao kafe-kuvarica, ako može. Vidi se da je i ovde Diktatorov ponizni sluga. Zato i danas svojom malenkošću pokušava da legitimizuje AV , pa i da glumi uz Šešelja nekakvu opoziciju.

  4. A ko je trazio spustanje cenzusa.Nece se izborni uslovi poboljsati zabog smanjenje cenzusa vec zbog oslobadjanja medija Cedo.Ovo mu niko nije trazio zato je bespotrebno narodu jedino odgovara tebi i slicnima koji su njegovi satrapi.

  5. Na gradskim izborima, na njegovoj opstini za njega nisu glasali cak ni clanovi porodice! Pa se ponovo pitam o tome koji kriterijum koristite kad nekoga zovete za misljenje? A mozda bi Vucic trebalo da ukine cenzus, pa da lepo u tu Skupstinu u kojoj se po Cedi, vodi razgovor, smesti bas SVE svoje placenike?

    1. Bio sam kontrolor na gradskim izborima, bas na Jovanovicevom biracnkom mestu. Dva glasa, zena i on, ako je ona glasala za njega…

  6. Pa sta je Vucic, car Selasije da pusti u vlast ko mu se svidja , a ko ne on ga nazivo pojede
    Nije Srbija njegova prcija-drzava, vec je on tu privremeno zaposlen na predsednickom mestu da obavlja poslove u najboljem interesu naroda. Ali, ON kao sto najbolje mozemo da vidimo radi samo u interesu MAFIJE. Zato i spusta cenzus, da u Skupstinu direktno udju Secerkovi politicki dileri, i neki drugi Surcinci.
    Mafija M.M. ako ne moze da kontrolise apsolutnu vecinsku vlast, pribegava drobljenju na male strancice koje posle ucenjuje time sto ih je bas ona ugurala u parlament.
    Eto zato mi tonemo, jer mafijasima huliganima i ludacima nemamo hrabrosti da kazemo jedno konacno i nepromenjivo NE.

  7. ČJ prevod:To dozivljavam kao Vucicevu zelju da ima laznu opoziciju,privid demokratije… Ja cu proci cenzus, glumicu ulogu koju mi je Vucic napisao a za uzvrat dobijacu kredite od drzave za otvaranje firmi koje cu ubrzo posle otvaranja zatvarati, ostajati dzan i radnicima i raznim dobavljacima a kredite drzavi necu vracati. Zivela Vuciceva normalna drzava!!!

  8. tebi je ucinio da mozes cenzus da predjes za uzvratnu uslugu.neverovatno sta se radi.

  9. A ja vidim kao još jedan od razloga da se bojkotuju ti „izbori“! Upravo zato što se Vučić trudi da ovakvima pomogne da pređu cenzus!

  10. Biti bot je možda i stvar izbora , možda su ljudi i ucenjeni, sve je moguće.Ako nema leba da jede i ako zavisi od sns , negde je na žalost i razumljivo.Ali biti omiljena opozicija AV ili ti srpski rečeno njegova podguzna muva je ipak moralno dno .Sram te bilo, AV i želja za normalnošću!? Pa kako te bre nije sramota? Čovek podelio Srbiju, ništa manje i ništa više od toga.

    1. AV se ovih sedam godina, tačnije od svog pojavljivanja na političkoj sceni Srbije, udarnički trudi da što više onenormali život u Srbiji.I uspeva mu.Baš.

  11. Za tebe mora da spusti cebzus na 0,5%. A ti sa normalnom drzavom namas ama bas nista, bar dok te ne utamnice.

  12. AV snizava cenzus da bi takvi kao ti usli u Skupstinu i dali legitimittet novoradikalskoj partokratiji. Sram vas bilo placenici najgoreg rezima koji je okad vladao i Srbiji.

  13. Predlažem da se zapitamo:
    – šta je to č.j.?
    – od kud dolazi, kada i koja svojstva ga odlikuju na početku?
    – šta je to danas i koja svojstva ga odlikuju?
    O tome šta je u međuvremenu bilo s njim ponešto uglavnom znamo.

    1. Preterujete. 1% je misaona imenica za ovu ljigavu individuu. Neka puste mučenika u skupštinu ako uspe da osvoji 25 glasova.

  14. LDP (sa Čedom na čelu) je u jednom trenutku ‘mirisao’ na dobru alternativu dezorjentisanom DS-u ali se vrlo brzo pokazao u svoj svojoj ‘raskoši’. Ispostavilo se da je (i on kao i većina bivših Đinđićevih saradnika) ‘prodao veru za večeru’. Da ne dužim, lopovluci i bahatosti u kojima je učestvovao (pljačka Fidelinke ili pravljenje pešačkog iz ćefa) su ga gurnuli u zadnji red političke zbilje. Dolaskom Vučića na vlast Čeda pokušava (LDP se sveo na njega i par, interesno povezanih, ljudi) da se ‘povrati’ i ubaci u vlast ali mu to ne uspeva, Vučić ga koristi kao ‘opozicionu podršku’ držeći mu šargarepu ispred gubice. Sada se Čeda ponadao da će zbog bojkota većinske opozicije i smanjenog cenzusa uspeti da se ubaci u skuptinu (i ako da bog u vladu) gde bi mogao da poradi na svom finansijskom blagostanju. Moram da priznam da njega vidim uz Vučića (makar kao prilepka), dokle god je ovaj na vlasti, posle će potražiti novog gazdu.

  15. Čovek koji je predvodio proteste ( bar tako kažu), kritikuje današnje proteste !?
    „Veruje “ , tj. Ubeđuje nas , da Vučić spušta cenzus na svoju štetu (sic!) jer želi normalnu Srbiju u kojoj se razgovara u Parlamentu ???
    Šta li drže u fijoci o tebi Čedo?
    Šta sve znaju i imaju o tebi?

  16. E moj Cedo, mogu samo da kazem da se stidim sto smo bili zajedno na protestima devedesetih. Nema tih ideoloskih opravdanja i navodne borbe za bolje sutra sa kojima se opravdavas, verovatno pred samim sobom, za to sto si se prodao djavolima, pa sada igras njihovo kolo.

  17. Kao sto napisah komentar na text o borisu tadicu,ovim „konstatacijama“ cedomir jovanovic samom potvrdjuje moju odluku o napustanju kako DS tako i LDP….na vreme.Uz mali opasku:“ a zasto AVavavavav nije,recimo,pre 6 godina ovim aktom „pokusao da normalizuje srbiju“ ????

  18. Sad ti ne trebaju ni demonstrated ni demonstrative, seti se kako si se ti ugurao u politiku….I kako si poceo bivsa sirotinjo…Ona izreka da je Srbiji vise stete naneo obogaceni polusvet nego osiromaseni uranijum, nekako bas vazi za tebe !

  19. Koliko god mi bio odvratan ovaj čovek pre, nikad nisam ni sanjao da je moguće da se pretvori u ovo.

  20. Ja mislim da bi Cedi i sirim clanovima familije (tj. LDPu) trebalo dati dozivotne, nasledne poslanicke mandate! Tada bi cedina i acina Srbija tukla i Svajcarsku u Demokratiji!

  21. LDP nikada nije imao vise od 3%. Prvi out je dobio 5,3% ali sa Cankom i GSS i Koracem. Drugi put je imao 5,13 zajedno sa Bosnjacima, Koracem, Spo i jos neki a treci put 5,02 sa Tadicem i Cankom. Kada je Ceda bio najjaci nije mogao dobaciti 3%. Prema tome gledaj sa kime ces i da ti tvoj mentor AV pomogne.

  22. Ja to doživljavam kao Vučićevu želju da one male tajkunske stranke, kao stranka onog vlasnika Fidelinke, za koje niko ne bi glasao mogu da udju u Skupštinu

  23. Pitam se, dokle ce ovaj parazit naseg izmucenog drustva, da dobija bilo kakvu medijsku paznju?

    1. To Čedo majstore!
      Čim imaš ovoliko komentara znači da je je dobro to što radiš – samo nastavi.
      Nije sve u glasovima!

  24. Pored Tadica na cedinoj listi bio je i Canak,zasto se to ne spominje u clanku? Upravo je Canak poceo predizbornu kampanju,koju mu placa avav.

  25. Ahahahahaha, kakva izjava. Pa da li je moguće? Biće društvo normalnije kada ti, Čanak i Miša Vacić pređete cenzus?

  26. “Biznismen“ Čeda J., svojim bogatstvom potvrđuje da je politika najprofitabilniji biznis u Srbiji. Za uzvrat, da bi biznis bio stabilan, ne talasate i javno ili prećutno držite stranu režimu. Još ako imate dosije u Službi – razlog više da budete konstruktivna “opozicija“.

  27. Tebi Cedo ne pomaze cenzus ni 1 posto, ti si civek koji je izblatio srpski narod OD NJEGA SE DEBELO OBOGATIO

  28. Koje ce drustvo sa tobom da bude normalno? I sta hoces sa jedan ili tri posto podrske? Da se pitas za najvaznije stvari u drzavi koju na priznajes u njenim vekovnim granicama?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.