Jovanović (Metla 2020): Samo Ševarlić iskren, sve ostalo je politikantstvo 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Član predsedništva Pokreta „Metla 2020“ Miloš Jovanović izjavio je danas, povodom štrajka glađu nekolicine poslanika ispred Skupštine Srbije, da se samo Miladin Ševarlić iskreno poneo u tome, dok je sve ostalo nazvao politikantstvom.

„On je prvi, iz potpuno čistih pobuda i namera i zbog najvažnijeg nacionalnog pitanja – a pitanje Kosova i Metohije to uistinu jeste – započeo štrajk glađu“, rekao je Jovanović.

Jovanović, koji je i lider Demokratske stranke Srbije, je dodao da je „na žalost, taj potez koji Ševarliću služi na čast sada obesmišljen najjeftinijim mogućim politikantstvom jednih i drugih“.

„Uzurpacijom tog čina i najobičnijim parazitiranjem se sve pretvorilo u cirkus. Mislim da bi profesor Ševarlić trebalo da taj cirkus sada ostavi njima. Borbu za očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije će svakako imati prilike da nastavi, kao i svi mi“, kazao je Jovanović.

Nakon Ševarlića, u štrajk glađu ispred skupštine stupio je lider Dveri Boško Obradović, a onda su poslanici vladajuće SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić takođe stupili u štrajk zbog toga što se tužilaštvo još nije izjasnilo o incidentima u kojima je učestvovao Obradović.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić odlučio je da danas prekine štrajk glađu, jer je kako je rekao, ovo jedinstven slučaj da je kao idejni tvorac štrajka, bio medijski ugušen sa jedne strane štrajkom Dveri, a sa druge strane štrajkom glađu poslanika SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari