Ko je Uglješa Grgur sa SNS liste Srbija ne sme da stane koji je štrajkovao glađu samo jedan dan? 1Foto: Printskrin TV Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je u subotu Uglješa Grgur, kandidat za poslanika na listi “Srbija ne sme da stane”, stupio u štrajk glađu i žeđu. Dodao je da on nije član Srpske napredne stranke (SNS), da je pokušao da ga nagovori da odustane, ali da nije uspeo.

Ipak, apel predsednika urodio je plodom jer je Grugur putem društvene mreže Fejsbuk saopštio da prekida štrajk glađu. On je iskoristio prethodno istu mrežu da juče obavesti javnost o razlozima stuupanja u štrajk.

„Danas, na moj rođendan i dan kada je po starom kalendaru rođen veliki vladika Nikolaj Velimirović, štrajkom glađu i žeđu počinjem odbranu izborne volje mog naroda i odbranu mog predsednika od srpskih dušmana koji bi da nam zabrane da budemo to što jesmo – Srbi”, napisao je, između ostalog, Grgur.

Međutim, posle današnjeg obraćanja Vučića, u kojem je pomenuo Grgura, stigla je i vest da je prekinuo štrajk glađu.

“Na ličnu molbu predsednika Republike Srbije prekidam štrajk glađu i žeđu, danas u 12 sati. Zahvaljujem se predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije, Vladimiru Orliću, i svim ministrima Vlade Srbije, posebno ministarki zdravlja Danici Grujčić, svim građanima Republike Srbije koji su hteli da dođu i da mi ličnim prisustvom daju podršku, kao i građanima Rebublike Srpske koji su hteli da dođu da me lično podrže! Srbija ne sme da stane! Živela Srbija”, napisao je Grgur.

Inače, privatni detektiv Uglješa Grgur – Gvozden je diplomirani pravnik i detektivskom delatnošću se bavi od 1990. godine. Vlasnik je detektivske agencije Gvozden, prve u bivšoj Jugoslaviji, stoji na sajtu njegove agencije.

Bio je odbornik i šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini opštine Žitište. Demokratsku stranku (DS) napušta 2008. godine i prelazi u Demokratsku stranku Srbije (DSS).

Od 2022. godine funkcioner je Udruženja „Naša Drina“, koje je na listi Socijalističke partije Srbije.

U prošlom sazivu on je bio narodni poslanik koalicije SPS-JS. Rođen je 1962. godine, a prebilište mu je u Novom Sadu.

Prema dostupnim informacijama, on je uhapšen u oktobru 2008. godine zajedno za tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem, tada članom DS-a, a zatim visokim funkcionerom SNS-a, i još petnaestak osoba. Grgur je u pritvoru proveo skoro godinu dana, a nakon pet godina suđenja pred Specijalnim sudom, svi osumnjičeni iz afere „građevinska mafija“ pravosnažno su oslobođeni.

Viši sud u Novom Sadu 2016. godine je Uglješi Grguru, koji je tužio Srbiju za neosnovani pritvor i pričinjenu materijalnu štetu, dosudio odštetu od 145 miliona dinara, što je sa kamatama preko 200 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari