Jovanović: Ne vidim da uz bojkot može da se ubrza smena režima 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da će DSS odluku o izborima doneti kada oni budu raspisani, ali da da ne vidi naznake da uz bojkot može da se ubrza smena režima.

„DSS će odluku o izborima doneti kada oni budu raspisani. Moj lični stav je da je veliko pitanje da li je bojkot svrsishodan i ne vidim naznake da uz bojkot možemo da ubrzamo smenu režima. Srbija danas pati od loše vlasti ali i od ne mnogo bolje opozicije“, ocenio je Jovanović gostujući u emisiji Politbiro na Radioteleviziji Vojvodine, prenosi DSS.

Jovanović je naveo da će DSS na predstojećim izborima tražiti dogovor sa pokretima, građanima i uglednim ličnostima.

Kao razlog neučestvovanja DSS-a u dijalogu sa evropskim parlamentarcima, Jovanović je naveo načelan stav te stranke da „ne priča o unutrašnjim problemima tamo gde su stranci“.

„Ja ako imam problem u kući ne idem da pričam na ulici o bračnim problemima. A kako da dolazi neko iz EU da nam objašnjava o demokratiji, kad demokratski deficit značajno fali i samoj EU. Pitanje Bregzita nerešeno, dok se samom Unijom tehnokratski vlada“, kazao je Jovanović.

Povodom jučerašnjeg privođenja grupe omladinaca DSS koji su krenuli u Novi Sad na protest protiv dolaska Edija Rame, Jovanović je kazao da je „netačno policijsko saopštenje da su oni rutinski zaustavljeni jer su bili na trasi kolone stranih delegacija“.

„Vlast i određene službe su očigledno znali da oni idu tamo, jer su samo ta dva automobila bila zaustavljena. Nije prolazila bilo kakva kolona. Ovo je dokaz odsustva pravne i pokazatelj prisustva partijske države“, naveo je predsednik DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari