Jovanović: Nećemo prihvatiti bojkot samo zato što na njega pozivaju Đilas i Jeremić ili Dveri 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je LDP u Skupštini Srbije zato što se bori za Srbiju u Evropskoj uniji, brani ideju mira kroz dogovor sa kosovskim Albancima i podržava BiH kao modernu državu, te da neće prihvatiti bojkot rada parlamenta samo zato što su na njega pozvali lideri Saveza za Srbiju.

„Nećemo prihvatiti bojkot samo zato što su na njega pozvali (Dragan) Đilas i (Vuk) Jeremić, koji i nisu u Skupštini, ili njihove perjanice iz Dveri, koji su nasmejani samo u Kremlju u zagrljaju sa ruskim ekstremistima“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Navodeći da politiku LDP ne vode lideri Saveza za Srbiju, jer je među njima više onih koji su sa Aleksandrom Vučićem bili na listama ili u koaliciji nego onih koji to nisu, Jovanović je naveo da oni iz Skupštine beže zato što nemaju šta da kažu i nemaju iza koga da se sakriju, kao što se kriju na ulici iza nezadovoljnih građana.

„LDP je u Skupštini Srbije zato što se borimo za Srbiju u Evropskoj uniji, zato što branimo ideju mira kroz dogovor sa kosovskim Albancima preko sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine, zato što podržavamo Bosnu i Hercegovinu kao modernu i efikasnu državu i njihovu evroatlantsku perspektivu, a sve ovo je neophodan uslov za promenu pogrešne politike i grešaka sa kojima živimo decenijama“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, LDP će nastaviti da insistira na svojoj politici – da je društvu potrebno reći istinu bez uvijanja i izgovora, da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija.

„Nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu. Srbija će biti normalna kada budemo prihvatili vrednosti onih zemalja u kojima ljudi oko nas odlaze da žive, a upravo sa tim zemljama su u sukobu oni koji nas pozivaju na bojkot“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari