Jovanović: Ogoljena priroda vlasti 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović je istakao da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće ispuniti nijedan zahtev, „čak i ako pet miliona ljudi bude na ulici“, do sada najviše ogolila njegov režim i prirodu njegove vladavine.

Jovanović je istakao da u normalnim društvima izvršna vlast i narod komuniciraju i između izbornih ciklusa, a legitiman vid te komunikacije su i mirni protesti.

Predsednik ovom izjavom poručuje da tu komunikaciju ne želi, što njegovo upravljanje čini nedemokratskim, bahatim i očigledno iskljućivo oslonjenim na sporan i unapred namešten izborni proces, izjavio je Jovanović na osnivanju lokalnog predsedništva „Saveza za Srbiju“ u Rakovici.

Jovanović je pozvao građane na novi protest u subotu u Beogradu na Studentskom trgu, istakavši da on nema stranački karakter, a uperen je protiv svih oblika nasilja u društvu i svih „nenormalnih stvari koje vlast radi u državi“.

U subotu ćemo pokazati koliko nas ima i kako se osećamo nakon pet godina vređanja inteligencije i gaženja dostojanstva, poručio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari