Jovanović: Visina investicija ne zavisi od statusa KiM 1Foto: DSS

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio istinu koju je dugo godina krio i izgovorio jednu veliku neistinu, pokušavajući da uveri građane da je zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji suprotan interesima Srbije.

Istina je da je hitno priznavanje nezavisnosti Kosova uslov za nastavak evrointegracija i ulazak Srbije u Evropsku uniju, a neistina je da bi zamrzavanje rešavanja pitanja konačnog statusa KiM uticalo na smanjenje direktnih stranih investicija, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, visina investicija zavisi od svega drugog osim statusa KiM i članstva Srbije u EU: cene radne snage, uređenosti pravnog sistema, nivoa korupcije i sporazuma o slobodnoj trgovini koje je Srbija zaključila.

Najviši nivo stranih investicija je bio upravo u periodu kada je rešavanje pitanja statusa KiM bilo u mirovanju, ocenio je Jovanović.

On je istakao da takvi Vučićevi stavovi ne treba da čude. Vučić je danas veći evrofil od francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji ga je obavestio da je EU u velikoj krizi, da joj predstiji temeljna reforma i da od skorog ulaska Srbije nema ništa, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari