Jovanović: Zaustaviti divlju gradnju 1Foto: Narodna stranka

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikole Jovanovića danas je u ime te odborničke grupe zatražio od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da zaustavi divlju gradnju u Beogradu.

Jovanović je u pisanoj izjavi koju prenosi Narodna stranka, naveo da je „javna tajna da svaki investitor koji plati 200 evra po kvadratnom metru može da gradi koliko hoće“.

On je pitao Vesića zašto je još 2015. tvrdio da je sa divljom radnjom završeno i da je on garant da se neće dešavati, kao i zašto nije sprovodio Zakon o ozakonjenju objekata koji označava svaku novu divlju gradnju kao krivično delo i nalaže donošenje momentalnog rešenja o rušenju.

Jovanović je pitao Vesića i koliko je bespravno podignutih objekata iz nadležnosti grada, površine veće od 800 kvadratnih metara, srušeno od usvajanja novog zakona 2015. godine.

„Divlja gradnja je glavni uzrok korupcije u glavnom gradu i jedan od razloga zbog kojih kvalitet života Beograđana konstantno opada. Gradska infrastruktura je zbog divlje gradnje pred pucanjem i uskoro ćemo doći do tačke u kojoj je normalan i planski razvoj trajno onemogućen“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari