Južne vesti objavile prepisku lokalnih naprednjaka o stranačkom zapošljavanju 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović (arhiav)

Južne vesti objavile su Viber prepisku Mesnog odbora SNS Medijana, a u kojoj se može pročitati kako predsednik Opštine Medijana, Nebojša Kocić, govori da prvo mora da se obezbedi posao za poverenike, odbornike i ostale stranačke aktiviste da niko od njih ne bi bio nezadovoljan.

“Evo i ja da kažem nešto: Prvo da proverimo ko od poverenika nema posao, jer smo rekli da su oni prioritet prioriteta. Drugo, ko od odborika nema posao, da se ispoštuje krug ljudi koji uvek puni autobuse i sakuplja članarine, pa ćemo sagledavati i druge aktiviste, jer ne sme da bude nezadovoljstva među nama pre svega. TOLIKO“, piše u poruci u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, a printscreen objavili na svom sajtu.

Autentičnost poruke Kocić nije negirao, ali nije želeo ni da je objasni.

Stav o ovom činu obećanja za zapošljavanje partijskih kadrova nije komentarisao ni poverenik niškog SNS-a Zvezdan Milovanović, koji je i sam učestvovao u Viber prepisci. Rekao je da je bolestan, a kasnije i da ima porodične probleme, pa i da nije upućen u Kocićevo pisanje.

U vreme prepiske o stranačkom zapošljavanju, u niškoj Gradskoj upravi trajao je konkurs za poslove na neodređeno, a traženi su pravnici, pripravnici, inspektori, ali i portparol. Načelnik Gradske uprave LJubiša Janić nije odgovarao na telefonske pozive novinara, niti na SMS-ove sa pitanjima koja su poslali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari