Kabinet premijerke: Nećemo izlaziti sa imenima za novog ministra 1Foto: Ljiljana Bukvić

Premijerka Srbije Ana Brnabić treba da u roku od 15 dana od verifikacije ostavke Dušana Vujovića u skupštini predloži novog ministra finansija.

Do tada nećemo izlaziti  sa imenima koja su su pojavila u medijima kao kandidati za to mesto u Vladi Srbije, rečeno je sajtu Danasa u kabinetu premijerke.

Oni dodaju da je ostavka Vujovića prosleđena jutros skupštini i da se čeka kada će predsednica parlamenta Maja Gojković to staviti na dnevni red.

Predsednica Vlade Ana Brnabić saopštila je jutros da je zahvalna Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, umesto novog ministra finansija postoji mogućnost da tu funkciju obavlja premijerka kao vršilac dužnosti, kao što je nekadašnji premijer Mirko Cvetković istovremeno bio i istovremeno i ministar finansija.

Međutim, jutros je RTS javio da im je potvrđeno da će dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali biti predložen da vodi Ministarstvo finansija, ali je on juče rekao da će o tome odlučiti Aleksandar Vučić i SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari