Kancelarija za KiM: Fašistički snovi Hotija o "Velikoj Albaniji" 1

Svako javno iznošenje pretenzija prema tuđim teritorijama jeste pretnja stabilnosti regiona i neminovno utiče na pogoršanje međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju kancelarije za KiM.

Zamenik predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova Redžep Hoti izjavio je za portal Lajmi da podela Kosova nije na dnevnom redu, a kada bi bila podrazumevala bi da Kosovo dobije Sandžak i deo juga Srbije.

U Kancelariji za KiM navode da najnovijom provokacijom funkcioner DPK Redžep Hoti ponovo aktuelizuje fašističke snove o stvaranju takozvane „Velike Albanije“, ali i takozvane „zelene transferzale“ na Balkanu.

„Umesto što preti nepostojećom silom, Hoti i njegove stranačke kolege bi trebalo da se pozabave pitanjem zašto mladi ljudi glavom bez obzira beže put Zapada iz njihove kriminalno-terorističke tvorevine. Ratoborna retorika Redžepa Hotija počiva na lažnoj predstavi o sopstvenoj snazi, kao i na strahu zbog činjenice da se širom sveta sve više uviđa da je podrška albanskim separatistima na Kosovu i Metohiji bila greška i da je njihova kriminalna tvorevina, nastala na nasilju i kršenju međunarodnog prava, neodrživa. Srbija će nastaviti da konstrukivno doprinosi stabilnosti regiona i da sa odgovornim delom međunarodne zajednice radi na izgradnji održivog mira na ovim prostorima“, kaže se u saopštenju kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari