Karajančeva: Vučić ceni stav Bugarske 1Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Sofiji sa predsednicom Narodnog sobranja Bugarske Cvetom Karajančevom i istakao da ceni poziciju Bugarske da je, u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, važno saslušati i stavove i predloge Srbije.

Vučić zahvalio je na podršci Bugarske evropskom putu Srbije, posebno u svetlu bugarskog predsedavanja Evropskoj uniji, tokom kojeg će veliki deo aktivnosti biti posvećen Zapadnom Balkanu, saopštila je pres služba predsednika.

Kako je rekao to je važno i za regionalnu stabilnost, kao uslov ekonomskog napretka.

On je naglasio da Srbi doživljavaju Bugare kao prijateljski narod i da ga raduje povećanje broja bugarskih turista u Srbiji, jer to nije samo izvor prihoda, nego i način za približavanje dva naroda i dve zemlje.

Karajančeva je, uz podršku evropskom putu Srbije, iskazala spremnost da podeli bugarska iskustva, kako bi Srbija lakše sprovela reforme i prilagodila se evropskom zakonodavstvu, piše u saopštenju.

Vučić je najavio da će, kroz finansiranje države, biti poboljšan položaj bugarske nacionalne manjine u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Dvoje sagovornika razgovarali su o snažnijoj parlamentarnoj saradnji kao doprinosu jačim bilateralnim, političkim i ekonomskim odnosima i naglasili značaj infrastrukturnog i energetskog povezivanja dve zemalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari