Klinton gost na proslavi na Kosovu 12. juna 1Foto: Tviter

Bivši američki predsednik Bil Klinton dolazi na Kosovo kao počasni gost proslave 20. godišnjice ulaska NATO trupa, prenosi KoSSev i navodi da će Klinton govoriti na ceremoniji koju organizuju kosovske vlasti na trgu „Skenderbeg“ u Prištini.

U sredu, 12, juna u 11 časova, na glavnom trgu u Prištini održaće se svečanost „Za našu slobodu“, kojom se obeležava 20. godišnjica raspoređivanja NATO trupa kao dogašaj kojim je „Kosovo oslobođeno“ od srpske vlasti.

Mediji najavljuju da će pored Klintona, doći i Madlejn Olbrajt, koja je u vreme Klintonve administracije bila državni sekretar SAD.

Klinton će 12. juna, biti četvrti put na Kosovu od 1999. godine. On je počasni građanin Kosova kojeg smatra najzaslužnijim za kampanju za nezavisnost Kosova, a jedan trg i jedna od glavnih ulica u Prištini nose njegovo ime.

Ranije je najavljivan i dolazak na svečanosta američkog generala u penziji Veslija Klaraka, komandanta NATO za vreme bombardovanja Jugoslavije kao i bivšeg šefa verifikacione misije OEBS na Vilijama Vokera. Klinton, Olbrajt, Voker i Klark smatraju se najzaslužnijim za nezavisnosti Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari