Koalicija "Oslobodimo Vračar": Izloženi verbalnom nasilju i režima, i opozicije u bojkotu 1Foto: BETA/ MILOŠ MIŠKOV (Arhiva)

Koalicija „Oslobodimo Vračar“ koja učestvuje na lokalnim izborima u toj beogradskoj opštini, osudila je danas jučerašnji napad na predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića.

Ta koalicija je upozorila da su opozicione stranke i pokreti koji učestvuju na predstojećim republičkim i lokalnim izborima u Srbiji, „istovremeno izloženi verbalnom nasilju i režima, ali i onog dela opozicije koja je u bojkotu izbora na svim nivoima“.

„Apsurd je da smo, umesto aktivnog bojkota Vučićevog režima, dobili aktivnu agresiju prema neistomišljenicima unutar opozicije, što koristi samo Vučiću“, stoji u saopštenju koalicije za lokalne izbore na Vračaru koju čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i PSG.

Pozvali su na odgovorno ponašanje svih političkih aktera i u bojkotu i u izbornom procesu i upozorili na to da „svi moramo biti svesni da svaki vid verbalne agresije može svakog trenutka prerasti u čin fizičkog nasilja“.

„Nastavljamo da se borimo za slobodu na Vračaru i za demokratske vrednosti koje podrazumevaju i pravo na drugačije mišljenje, što je pretpostavka prava na očuvanje i fizičkog integriteta, a time i života svakog građanina“, piše u saopštenju.

Lider PSG Sergej Trifunović napadnut je u edelju u centru Beograda dok je sakupljao potpise podrške građana za izlazak PSG na izbore, a policija je privela dve osobe.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog napada na Trifunovića, dok će tužilaštvo odrediti kvalifikaciju za drugu osobu koja je učestvovala u incidentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari