Kosovski Albanci pucali na kontejner za drvoseče u selu Rastelica 1Ilustracija Foto: Pixabay / geralt

Grupa naoružanih kosovskih Albanaca ispalila više rafala u kuršumlijskom selu Rastelica u blizini kontejnera gde borave drvoseče, izjavio je za agenciju Beta jedan od radnika koji je bio u šumi Milomir Stevanović (47).

Incident se dogodio protekle noći, a Stevanović, koji radi u preduzeću „Sunce trans“, koje za Srbija šume izvodi radove, ostao je sam u kontejneru na oko 2 kilometra od administrativne granice sa Kosovom, dok su ostali radnici otišli u Kuršumliju po namirnice.

Stevanović je kazao da je sa obližnjeg brda na oko 400 metara od radničkog kontejnera ispaljeno nekoliko rafala iz automatskog oružja.

„Pucnjava je trajala oko pet minuta, a ja sam pobegao u šumu, na suprotnu stranu, kako bih pronašao signal za mobilni telefon. Našao sam ga na nekoliko kilometara od kontejnera i pozvao policiju i kolege“, rekao je Stevanović.

Istovremeno, nedaleko odatle u selu Rastelica, u pet domaćinstava su pokradene vrednije stvari.

Meštanin Milomir Eraković (63) u izjavi za agenciju Beta kazao je da su stanovnici tog sela u strahu i da za njih u tom kraju nema života.

„Sve su prevrnuli po kući, krevete, ormare, kuhinjske elemente. Iz ormara povadili posteljini i bacilli na pod. Vrata su izvalili nogom, odneli su mi radio, još neke kućne uredjaje. I podrum su provalili i odneli vredan alat“, rekao je Eraković.

Vlasnici svih pet kuća preko zime borave u gradu, a preko leta su u selu Rastelica se bave poljoprivredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari