Kragujevac: Kompletan odbor LDP napustio partiju i formira pokret "po meri Kragujevčana" 1Kragujevac (ilustracija) Foto: Stanislav Milojković

Šumadijskoj javnosti danas se u Skupštini grada Kragujevca predstavila nova odbornička grupa –“Kragujevačka priča”.

Novu odborničku grupu javnosti je, u  pauzi skupštinske sednice, predstavio doskorašnji odbornik Liberalno demokratske partije Edis Durgutović koji je, pritom, najavio i formiranje, kako  je kazao, građanskog pokreta pod istim nazivom, a kojem će, prema njegovim rečima, da pristupi kompletan Gradski odbor LDP u Kragujevcu, zajedno sa odbornicima i menadžerom Borisom Kovačevićem.

Durgutović je u izjavi našem listu pojasnio da rukovodstvo i odbornici LDP-a iz te partije odlaze ne zbog nekakvog sukoba unutar stranke, već da to, nakon brojnih kontakata i razgovora sa sugrađanima, čine da bi formirali pokret koji će biti  “po meri Kragujevčana”  kojima je, kao i većini ostalih građana Srbije, “dosta političkog muljanja i strančaranja” na domaćoj političkoj sceni.

Otuda novi građanski pokret neće, kako je rekao, organizovati farbanje klupica i uređenja parkova, kao što to čine pojedina lokalna udruženja, jer su to komunalne delatnosti kojima treba da se bave nadležne gradske službe, a ne organizacije koje pretenduju da se bave politikom.

Durgutović je našem listu kazao i da dosadašnji odbornici i ostali praktično već bivši članovi kragujevačkog ogranka LDP, toj partiji žele “puno uspeha u budućem političkom delovanju i radu”.

– Formiranje nove odborničke grupe prvi je korak prema stvaranju nove političke organizacije, građanskog pokreta „Kragujevačka priča“. Na to smo se odlučili kao čin podrške sugrađanima sa kojima smo razgovarali, a koji smatraju da je ovo najbolji način za organizovanje političkog delovanja u ovom trenutku. Ovaj pokret će činiti mnogobrojni Kragujevčani, predstavnici nevladinih organizacija, ugledni građani. Ovim želimo da motivišemo što veći broj naših sugrađana da se uključi u politički život grada, kako bi svi zajedno udruženi u jednu gradjansku  i isključivo lokalnu organizaciju Građanski pokret „Kragujevačka priča“, dali doprinos ka stvaranju modernog, boljeg, efikasnijeg i lepšeg Kragujevca, rekao je Durgutović.

On je pozvao “dobronamerne Kragujevčane, kao i sve predstavnike građana koji svoje delovanje ne vide u političkim organizacijama, a žele dobro gradu”, da se, kako je rekao, priključe u zajedničkoj borbi za stvaranje Kragujevca po meri Kragujevčana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari