Kremlj: Putin se založio za kompromisno rešenje kosovskog pitanja koje bi odobrio SB UN 1Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT (arhivska fotografija)

Predsednik Rusije Vladimir Putin založio se danas u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja koje bi odobrio Savet bezbednosti UN, saopštio je Kremlj.

„Tokom detaljne razmene mišljenja o rešavanju kosovskog pitanja, Vladimir Putin se založio za izradu kompromisnog rešenja prihvatljivog za Beograd, koje mora da odobri Savet bezbednosti UN“, navodi se u saopštenju povodom današnjeg telefonskog razgovora dva lidera.

Kremlj je naveo da je u razgovoru, održanom „na inicijativu srpske strane“, data „pozitivna ocena visokom nivou rusko-srpskog strateškog partnerstva“.

„Razmotrene su perspektive za intenziviranje međudržavne saradnje, u kontekstu postepenog ukidanja restriktivnih mera povezanih s pandemijom korona virusa“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Vučić potvrdio da će prisustvovati paradi u Moskvi 24. juna, povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Portparopl Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je 12. juna da konačni spisak stranih lidera koji žele da prisustvuju paradi još nije sastavljen.

Peskov je tada rekao da Kremlj očekuje dolazak šefova Zajednice nezavisnih država i neke druge lidere, i dodao da je Vučić „izrazio želju“ da prisustvuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari