Kuburović primila Bakotu 1Foto: N1

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se danas sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Nj.E. Gordanom Bakotom, sa kojim je razgovarala o predstojećoj poseti ministra pravde Hrvatske Dražena Bošnjakovića Beogradu, saopštilo je ministrastvo.

Ministarka i ambasador su se usaglasili da je sastanak, koji će biti održan krajem marta, dobra prilika da se pokaže spremnost obe strane za istinskom saradnjom i posvećenošću u rešavanju određenih spornih pitanja koja postoje između Srbije i Hrvatske.

Oni su ukazali da će poseta ministra Bošnjakovića, ukoliko bude dovela do konkretnih rezultata, biti veliki korak napred u odnosima dve države i uspostavljanju regionalne stabilnosti u regionu.

Na sastanku je istaknuto da su dobra regionalna saradnja i bilateralni odnosi u interesu obe države, posebno u oblasti pravosuđa.

Ambasador Hrvatske je istakao da je Hrvatska spremna da pruži svu pomoć u pregovaračkom procesu Srbije, kao i ekspertsku podršku u sprovođenju aktivnosti u okviru Poglavlja 23, saopštilo je ministrastvo pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari