Kurti: Vlada Kosova nije odustala od uspostavljanja političkog, ekonomskog i trgovinskog reciprociteta sa Srbijom 1EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da Vlada na čijem je čelu još nije odustala od uspostavljanja političkog, ekonomskog i trgovinskog reciprociteta sa Srbijom, a da sa tim pitanjem postupa pažljivo, jer „ne žele da to propadne“, preneo je portal Kossev.

Kurti je na sednici kosovskog parlamenta povodom 100 dana Vlade, rekao da Srbija čini 11 povreda protiv Kosova i da su to pokazali međunarodnim faktorima.

,,Dajemo vremena da se to primeni sa reciprocitetom. U prvih 100 dana imali smo novog direktora carine i moramo biti maksimalno spremni da više ne gubimo. Ako ne uspemo u potpunosti da primenimo reciprocitet, onda taj koncept umire. Zainteresovani smo za njegovu potpunu i pravilnu primenu“, poručio je on.

Kurti je ocenio da uzajamnost nije osveta, nego ,,zdrav princip između dve država koje će biti jednake“.

,,Nije reciprocitet da se dodaju prepreke, već za njihovo uklanjanje. Želimo da to učinimo tako da se to više ne poništava. Zadnji put kada smo to radili, sve je išlo dobro, a onda kada je uklonjeno, postalo nam je još gore. Učinićemo to kada se brzo pripremimo“, rekao je on, a prenela je agencija Kosova pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari