Lazanski: Crna Gora odbila zahtev Beograda da donirano rusko oružje ide brodom do Bara 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski izjavio je danas da je Crna Gora odbila zahtev Srbije da oružje koje je dobila kao donaciju Rusije, dopremi morskim putem do luke Bar pa potom vozom do Beograda.

Lazanski je za Prvu televiziju rekao da je Srbija zbog te odluke Podgorice, morala da izdvoji „20 puta“ više novca kako bi donirano oružje dopremila avionima.

„Dva puta sam molio kolegu ambasadora Crne Gore u Moskvi Šćepanovića da zove Podgoricu i da to oružje ide brodom. Odgovor crnogorske ministarke odbrane je bio takav da smo morali da platimo vazdušni transport koji nas je mnogo koštao“, kazao je ambasador.

Dodao je da je oružje ipak dopremljeno u Srbiju s dozvolom pojedinih NATO država preko kojih su avioni iz Rusije leteli.

„Ispada da je Crna Gora više članica NATO nego neke druge države“, naveo je ambasador.

Crnogorsko Ministarstvo odbrane demantovalo je danas tvrdnje ambasadora Srbije u Moskvi Miroslava Lazanskog da je Podgorica odbila zahtev Srbije da oružje koje je dobila kao donaciju Rusije, dopremi morskim putem do luke Bar pa potom vozom do Beograda.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Lazanski: Crna Gora odbila zahtev Beograda da donirano rusko oružje ide brodom do Bara”

  1. Lazanski nije naivan. Traziti dozvolu da rusko oruzje ide kroz teritoriju bilo koje drzave koja je u NATO, je ordinarna glupost. Pre ce biti da je on smisljeno provocirao Crnu Goru, unapred znajuci da ce njegov zahtev biti odbijen.

  2. Nista sporno. Postaviti se odgovarajuce prema drzavi Crnoj Gori u skladu sa njihovim ponasanjem prema drzavi Srbiji. Iz toga izuzeti narod, reciprocitet prema politicarima i njihovim drzavnim interesima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.