LDP: Dačić da se odluči; SPS odgovorila 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ivica Dačić mora konačno da odluči: da li je ministar u Vladi Republike Srbije ili ambasador Rusije u Srbiji, saopštila je danas Liberalno demokratska stranka (LDP).

Pošto je Socijalistička partija Srbije u svom saopštenju krenula da nabraja uspehe svog predsednika, mogla je opisati njegov puni politički doprinos ovom stanju u kojem se Srbija nalazi poslednje tri decenije.

Kako se navodi, „portparol Slobodana Miloševića je dovoljan opis celokupne političke karijere Ivice Dačića“.

„Danas, Ivica Dačić je portparol interesa Rusije u Srbiji i svaku priliku koristi da dokaže svojim nadređenima u Moskvi da ispunjava njihove naloge, naravno uvek na štetu Srbije. LDP ne pristaje da mirno gleda kako pojedinci kao Dačić puzeći nameću ideju o Srbiji kao ruskoj guberniji, i kako uvek interese Srbije brane na takav način da na kraju ostajemo po pravilu i bez političkih saveznika i bez ispunjenja interesa Srbije. Jasno je SPS da mi njihove želje odlično čitamo i da oni svoje namere mogu realizivati tek ako uguše ideju o modernoj, građanskoj Srbiji zasnovanoj na evropskoj politici, što im nećemo dopustiti“, zaključeno je u saopštenju LDP.

SPS je ocenio da je LDP-u ponestalo ideja u hajci na socijaliste i Ivicu Dačića, pa recikliraju stara saopštenja i izjave o Srbiji kao ruskoj guberniji. Kako se navodi u saopštenju SPS, „to nije vredno odgovora“.

„Kada su to SPS i Ivica Dačić izjavljivali ili se za to zalagali? Naprotiv, Srbija ne treba da bude ni ruska gubernija, ni briselska provincija, ni američki rezervat, Srbija pripada građanima Srbije“, piše u saopštenju.

SPS dodaje da, sve dok građani budu odlučivali, „LDP i Čedomir Jovanović će ostati na nivou statističke greške“. LDP je ranije danas saopštio da Dačić mora konačno da odluči da li je ministar u Vladi Srbije ili ambasador Rusije u Srbiji, dodajući da ne pristaje mirno da gleda „kako pojedinci kao Dačić nameću ideju o Srbiji kao ruskoj guberniji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari