LDP: Nadležni da reaguju zbog širenja mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti 1

Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas protest građana ispred pekare „Roma“ u beogradskom naselju Borča, ocenjujući da je u pitanju širenje mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti, što predstavlja skandal i ozbiljan poziv nadležnim organima da reaguju.

„Zabraniti nekome slobodu kretanja, uništavati mu privatnu imovinu i pretiti mu samo zbog toga što je druge nacionalnosti ne može biti prećutano“, navodi se u saopštenju LDP-a.

Ta stranka je navela da je trenutna klima u društvu pogodna za sve vidove ekstremizma i da institucije i oni koji vode državu i grad Beograd treba da reaguju.

„Ćutanje o ovom događaju može da bude uvod u neke još gore situacije, u kojima neko može da izgubi glavu zato što je drugačiji, drugačije misli ili se izražava drugačije u odnosu na većinu“, upozorili su u LDP-u.

Nekoliko desetina građana okupilo se danas ispred pekare „Roma“ protestujući što je sin vlasnika tog objekta objavio na Fejsbuku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Velike Albanije, preneo je Blic na svom sajtu.

Sajt je preneo da je sporna fotografija nastala tokom zime u centru Beograda a da je pre nekoliko dana objavljena na Fejsbuku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “LDP: Nadležni da reaguju zbog širenja mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti”

 1. Ovde se ne radi o tome da su u pitanju pripadnici druge nacionalnosti niti je ovaj protest nastao zbog toga sto su vlasnici pekare Albanci nego kao reakcija na nacional-sovinisticko ponasanje zaposlenog u toj pekari. animljivo da LDP-u ne smeta nacional-sovinizam zaposlenog u toj pekari, valjda je sasvim ok pokazivati velikoalbanske simbole.

  • Baš me zanima kakva je bila reakcija ovih“aktivista“ kada su javno paljene zastave NATO,EU,USA,Hrvatske,Nemačke…,ne preko nečijeg ličnog profila,od strane šešelja!Verovatno su došli do Magistrata u Zemunu i protestovali?!

  • @ldp…Nacional-šovinizam je u Srbiji dozvoljen,počevši od šešelja pa nadalje.Zašto da i drugi nemaju pravo na isto? Zaboravili ste tri prsta i „svi,svisvi!“?

 2. Stvarno je sramota. Ako je neko prekršio neki zakon,neka ga policija privede,sasluša,optuži ili pusti. Ovo je linč i nedopustivo je da građani uzimaju pravdu u svoje ruke,optužuju,sude i sprovoddm linč. Datli je to znak da nemamo pravnu državu?

 3. Aman ljudi, pa kako treba reagovati kad vam neko u vašoj zemlji pokazuje simbol velike albanije, ako uopšte znate gde su zacrtane granice te njihove iluzije. Šta narod da radi ako države nema a neko otvoreno radi na njenom uništenju? Da čeka dok im šiptari dođu u dvorište??? Ali dobro da ih je ldp uzeo u zaštitu, jer koga čeda brani….

  • @Dane***A kako treba reagovati kad dr.vjekoslav i njegovi javno pale tuđe zastave i niko nije sankcionisan,a po zakonu se to ne sme?!Da li tu postoji država?Smeta vam simbol Albanije na nekom portalu,ali vam ne smeta što vam je odbornik u Skupštini Srbije osuđeni ratni zločinac,nesmetano piše knjige i optužuje druge za kriminal i učestvuje u donošenju skupštinskih odluka?!

   • @Achtung,achtung,es wird bekannt gegeben!, Vratite mi mozak! Glina 1995

    Koliko si samo isprazne demagogije istresao u samo nekoliko komentara, zastideo si i Seselja. svaka cast, vezbas ili si prirodni talenat? Btw. vest se odnosi na Albanca koji u centru Beopgrada pokazuje velikoalbanski simbol i na reakciju njegovih komsija srpske nacionalnosti , kada vest bude o Seselju ili o pokazivanju srpskog nacionalistickog simbola u Tirani ili o ratnim zlocincima u parlamentu sto se moze odnositi i na parlamente Hrvatske, biH ili „drzave kosova“ jer ih i tamo ima, a ne samo na parlament Srbije, onda ce se to i komentarisati. Razumes? Ili pak ne?

   • @Achtung,achtung,es wird bekannt gegeben!, Glina 1995 itd.
    Na nekim prethodnim vestima si branio ratnog zlocinca i ubicu Tacija, samim tim tvoje moralisanje na bilo koju temu je bezvredno

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.