LDP: "Sramna presuda" zbog protesta 1Foto: Logo

Liberalno demokratska partija ocenila je „poražavajućom i sramotnom“ presudu kojom su proglašeni krivim i novčano kažnjeni članovi Inicijative mladih za ljudska prava, zbog suprotstavljanja tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin.

„Osuditi nekoga zbog toga što je imao hrabrosti da javno iskaže svoje neslaganje sa idejama onih koji su osramotili građanke i građane Srbije svojom zločinama izraz je nerazumevanja potreba ovog društva i okretanje glave pred činjenicom da se ekstremni nacionalizam vraća kao platforma preživelih ostataka Mioševićeve politike“, navodi se u saopštenju LDP.

Stranka podseća da su članovi Inicijative mladih za ljudska na tribini na kojoj je govorio Šljivančanin „fizički napadnuti, vređani, prećeno im je linčovanjem“.

„Neverovatno je da je žrtva proglašena krivom, a da su oni koji su krivi dobili podsticaj da i u budućnosti napadaju one koji se bore za istinu bez obzira na posledice“, naglašava LDP.

U saoptenju LDP poručuje a pruža podršku članovima Inicijative koji su „ugrozili sopstvenu bezbednost čuvajući čast svim ljudima u ovoj zemlji“.

„Poručujemo onima koji ovakve presude donose da je opasno da se od zločinaca prave heroji, od ubica uzorni građani, a od hrabih građanki i građana krivci koji se gone po sudovima i plaćaju besmislene kazne zato što ne pristaju na sve ono pogrešno u čemu svi mi živimo“, navodi LDP.

Prekršajni sud u Rumi, odeljenje u Inđiji osudio je osam aktivista i aktivistkinja Inicijative mladih za ljudska prava zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru na novčane kazne od po 50.000 dinara, zbog toga to su na tribini u Beški na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, razvukli transparent „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“ i izrazili protest duvanjem u pištaljke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari