LDP sutra ide na dijalog 1

Predstavnici Liberalno-demokratske partije (LDP) učestvovaće sutra u dijalogu o izborima koji je posvećen medijima „bez uslovljavanja organizatora“.

LDP je u saopštenju naglasio da razgovor o medijima ne sme biti dijalog o „nečijih pet minuta slave na nacionalnim frekvencijama, niti borba da neko drugi zlupotrebljava taj prostor, kao što to uvek čine najviše predstavnici vlasti“.

„Stepen slobode medija jeste ogledalo jednog društva, ali političari nemaju pravo da se mešaju u njihov rad, da ih polarizuju na ‘naše’ i ‘njihove’ i da tako vrše dodatni pritisak na njih“, navodi se u saopštenju. Kako se dodaje, sloboda medija je važna do te mere da politički akteri o tome mogu da razgovaraju samo u pravcu obezbeđivanje njihovog neometanog rada, što uključuje prestanak pritiska na medije.

LDP je ocenio da je dijalog do sada imao uspeha, da je povećan broj učesnika i da se u današnjoj političkoj situaciji, kada je „dijalog najpotrebniji, a prostor za njega sužen, to može smatrati velikim uspehom“. U saopštenju se ocenjuje da je važno da se razgovori vlasti i opozicije nastave, bez obzira na različite pritiske da se oni prekinu i da ukoliko i ovaj pokušaj dijaloga propadne, „ostaje veoma malo prostora za normalizaciju odnosa u društvu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari