Levandovski: Tramp vodi SAD kao biznismen                                              1Foto: M. S.

Geslo „Amerika na prvom mestu“ne znači „Amerika sama“,poručio je na predavanju „Razumevanje Amerike danas“ Kori Levandovski, bivši menadžer kampanje Donalda Trampa za predsedničke izbore.

Levandovski je istakao da Tramp „ispunjava svoja obecanja iz kampanje“.

„Tramp vodi SAD kao biznismen,zato i smeta mejnstrim političarima“,rekao je Levandovski na skupu u beogradskom hotelu Hajat.On je ocenio da je Tramp pobedio na izborima jer je „američkom narodu bilo dosta da ga iskorišćavaju mejnstrim političari“.

Levandovski je poručio da je Tramp „najvredniji čovek kojeg je imao privilegiju da upozna. „Nikada nije tokom kampanje pitao-kuda idemo“, niti je rekao da mu treba predah, on je čovek koji se ne zaustavlja“, istakao je Levandovski.

Odgovarajući na pitanja o mogućnostima za unapređenje američko-srpskih odnosa, Kori Levandovski je na predavanju u „Hajatu“ istakao da je potrebno „više interakcije“ sa biznismenima i administracijom iz Vašingtona, kako bi se oni uverili kakve sve mogućnosti postoje za jačanje veza sa Srbijom, uključujući šanse za američke investicije u Srbiji. Prema mišljenju Levandovskog, Trampovo geslo „Amerika ne prvom mestu“ ne treba tumačiti kao „Amerika sama“. On je, takođe, ocenio da aktuelni predsednik SAD vodi državu kao biznismen, uz opasku da je to jedini način za upravljanje Amerikom. „Tramp je pobedio na izborima jer je narodu bilo dosta mejnstrim političara… Amerikanci su želeli bolju ekonomiju, više šansi za zaposlenje, jaču nacionalnu odbranu… Tramp sada ispunjava ta svoja obećanja… Mada mejnstrim američki mediji nazivaju njegovu administraciju haotičnom, mislim da Tramp ide u dobrom pravcu“, smatra Levandovski.

Pored predstavnika medija, akademske zajednice i biznisa, predavanju u Hajatu prisustvovali su i predsednik Demokratske stranke u ostavci Dragan Šutanovac i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari