Levijatan i Prava Srbija zajedno na predstojećim izborima 1Foto: N1

Dužnost svih nas je da sa strane stavimo sve političke podele, svoje lične apetite, sve ono što nas razjedinjuje, da sednemo za sto i da napravimo čvrsti desni centar koji će, ako Bog da, napraviti dobar izborni rezultat na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima, poručio je večeras predsednik Prave Srbije Dušan Marković.

On je, na osnivačkoj Skupštini beogradskog odbora političke organizacije Prava Srbija i Nacionalne odbrane Levijatan, rekao da bez tog jedinstva i sabranja nema napredovanja.

Marković je rekao da „70 godina lažu kako će sutra biti bolje“.

„Moj otac ima 60 godina. Kada je bio mnogo mali profesor (Dragoljub) Mićunović je bio mnogo star. Moj otac je sada mnogo star profesor Mićunović je još stariji i pita se nešto. E to je tragedija, debakl jednog društva, to je ponor u kome danas živimo. Takvi izlizani pojedinci i organizacije moraju da budu na margini i da nestanu. Njihovo postojanje znači naše nepostojanje“, istakao je on.

Marković je rekao da je danas „majka Srbija više nego ikada razjedinjena i podeljena, više nego ikada napadnuta“ od spoljnog i unutrašnjeg neprijatelja, „a čestiti Srbi se svakog dana dele na navijače Crvene Zvezde i Partizana, na četnike i partizane, na pripadnike ove ili one političke opcije“.

On je istakao da je cilj Prave Srbije i Levijatana „da sve ono što vredi u Srbiji sjedine pod jedan barjak“.

Predsednik Nacionalne odbrane Levijatan Pavle Bihali rekao je da će se zalagati za doslednu primenu zakona kada je u pitanju zaštita životinja, slobodu izbora kada je u pitanju vakcinacija, kao i pravo na dostupnost svih informacija o njihovom poreklu, sastavu i neželjenim dejstvima, da se ilegalni migranti ne naseljavaju u Srbiji, za strože kazne za zlostavljače, pedofile, nasilnike i silovatelje, očuvanje porodice, porodičnih vrednosti i srpske tradicije.

Bihali je rekao da su protiv istopolnih brakova i usvajanja dece u takvim zajednicama, navodeći da ga „pogađa nepotizam, partokratija i nestručnost u svim segmentima društva“.

Muzičar Bora Đorđević je pročitao dve pesme, a govorio je i Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je, kako je rekao, na skup došao „u svojstvu prijatelja“.

Vasiljković je rekao da je Bihali „zaštitnik životinja, koji je već sada, u ovim godinama ostavio trag i znak, i samo zbog njega, pojedinca, danas su u Srbiji životinje malo bezbednije“.

Članovi Levijatana su, na ulici ispred Opštine Stari grad, upalili baklje kao odgovor na epidemiološke mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari