Lokalni mediji emituju vanredni program zbog Vučićeve kampanje 1Aleksandar Vučić sa Timotijem Tomovim i Ljubomirom Ivanovim, najboljim šahistima u Domu za stara lica u Surdulici Foto: Screenshot Instagram@Buducnostsrbijeav

Dok je predsednik Aleksandar Vučić u kampanji koju je započeo na jugu Srbije, sva njegova obraćanja prenose sve televizije. Na desetine kanala juče i danas često emituje isti program.

Južne vesti ranije su potvrdile da se program televizija u vlasništvu Radoice Milosavljevića iz Kruševca, bliskog Srpskoj naprednoj stranci i njenom funkcioneru Bratislavu Gašiću, čiji se članovi porodice takođe pojavljuju kao vlasnici više lokalnih televizija, uređuje po nalozima koji stižu iz jednog centra.

Lokalni mediji emituju vanredni program zbog Vučićeve kampanje 2
Foto: Južne vesti

Dobili smo mejlove sa uputstvima o emitovanju istog sadržaja i potvrdu iz više televizija u vlasništvu Milosavljevića, ali isti sadržaj prikazuje se i na drugim lokalnim medijima. Međutim, niko iz tih medija na pitanje da li i oni dobijaju mejlove sa uputstvom, od koga stižu i zašto u Informativnom programu imaju identičan sadržaj kao i druge televizije, nije hteo da odgovori.

Izvori Južnih vesti iz lokalnih medija objasnili su da im je januara ove godine prvi put naređeno da se uključe u kampanju protiv opozicionih lidera, a da su ranije dobijali jedino naloge da prate, odnosno da preuzimaju uglavnom od Studija B prenos obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Informacija koja je juče prosleđena Južnim vestima glasi:

Naredili su da danas budemo u pripravnosti. Prenosimo sve Vučićeve konferencije za novinare – kaže izvor Južnih vesti.

https://www.instagram.com/p/BtnL2fEovn4/

Pouzdanost izvora potvrđuje TV program koji je na brojnim televizijama identičan.

Da podsetimo, u Vranju je danas počela izgradnja 186 stanova za pripadnike službi bezbednosti čija će cena biti 400 evra po kvadratnom metru, a tom prilikom predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da dok Priština ne ukine takse na uvoz robe iz Srbije ne može biti nastavka dijaloga, ali i istakao da jedna iskra može da zapali ceo region.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari