Vučić: Jedna iskra može da zapali ceo region 1Foto: Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da dok Priština ne ukine takse na uvoz robe iz Srbije ne može biti nastavka dijaloga i dodao da se nada da će kosovsko rukovodstvo shvatiti da bez dogovora i razgovora ne može biti nikakvog rešenja.

„Ali ako neće dogovor, neće dogovor. Ne možemo nikoga da teramo. Problem je u tome što ja ne znam šta oni hoće. Šta traže od nas a šta od sveta“, rekao je Vučić u Vranju.

On je dodao da će Srbija, čak i ako ne dodje do dogovora, biti dovoljno jaka da nastavi da gradi bolju budućnost za svoje gradjane.

Na pitanje kako komentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da je spreman da razmotri malu korekciju granica, Vučić je rekao da ne želi da svaki dan komentariše izjave albanskih političara sa Kosova jer se te izjave svaki dan menjaju.

„Jedan dan jedno kažu u Vašingtonu, jer žele da se nekome dopadnu, drugi dan drugo u Briselu a treći dan u Prištini. Pa se onda malo svađaju, pa zamene uloge. Mi smo spremni na dijalog ali morate da ukinete takse jer to ne samo što razara srpsku ekonomiju već razara i šansu za uspostavljanje poverenja. To su svi u svetu razumeli. Čekamo da obave taj elementarni uslov“, rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu ambasadorke Kosova u SAD Vijore Čitaku, koja je nazvala šaradom činjenjicu da su svi učesnici diskusije na sednici Skupštine Saveta bezbednosti pozvali Kosovo da ukine takse, Vučić je rekao da ne zna zbog čega je onda došla na sednicu ako to misli.

„Ulog je veliki, a ljudi uzimaju mir i stabilnost zdravo za gotovo. A to nije tako. Jedna iskra može da zapali ceo region. Ako njima do toga (mira i stabilnosti) nije stalo, ako je to za njih šarada, neka kažu onda da to ne žele. Ali neka istraju makar deset dana na istim izjavama. Jer ja na dnevnom nivou čujem po pet različitih izjava“, rekao je Vučić.

Vučić je danas prisustvovao početku izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari