LSV: Sprečiti šovinizam radikala 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od nadležnih državnih organa da obezbede nesmetano održavanje festivala „Mirdita, dobar dan!“, koji 30. maja u Beogradu organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava i da stanu na kraj šovinizmu osuđenog zločinca Vojislava Šešelja i njegove SRS.

U saopštenju se navodi da je javnost već danima obasuta šovinističkim ispadima predstavnika Srpske radikalne stranke, koji prete da će sprečiti održavanje festivala.

„Šovinistička retorika Srpske radikalne stranke i njenog lidera, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, poznata je još od devedesetih godina“, navodi LSV i ocenjuje da je „tolerisanje Šešeljeve politike apsolutno nedopustivo“.

Državni organi, na žalost, ostaju nemi na očigledno kršenje Ustava i zakona Republike Srbije od funkcionera Srpske radikalne stranke, konstatuje LSV. Umesto da se Vojislavu Šešelju, po sili zakona, zbog pravosnažne zatvorske kazne od deset godina, oduzme poslanički mandat, nadležni organi ne čine ništa, navodi ta stranka.

Za posledicu, kako se dodaje, imamo divljačke pretnje građanima koji poštuju sve propise države Srbije. LSV zahteva da nadležno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova počnu da rade svoj posao i stanu na kraj šovinizmu osuđenog zločinca Vojislava Šešelja i njegove Srpske radikalne stranke, navodi se u saopštenju koje je potpisala članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari