Lutovac: Na Infektivnoj klinici su mi savetovali kućnu izolaciju 1Zoran Lutovac Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Savez za Srbiju imao je 17. marta konferenciju za novinare na kojoj je učestvovao i Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke.

Pridržavali smo se svih preporuka i mera predostrožnosti. Nismo bili u neposrednom kontaktu i bili smo na propisanoj udaljenosti jedan od drugog. Nezavisno od toga ja sam išao na pregled na Infektivnu kliniku. Savetovali su mi kućnu izolaciju i ja se toga pridržavam još od 20. marta“, kaže za Danas Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke i član Saveza za Srbiju, komentarišući da li je preduzeo sve mere zaštite nakon što je utvrđeno da je Ponoš pozitivan na virus korona.

„Poslednji sastanak predsedništva Saveza za Srbiju, koji je bio uz fizičko prisustvo članova, dogodio se 17. marta. Dakle, pre dve nedelje. Tada smo imali i konferenciju za štampu na kojoj je bila i vaša novinarka. Mogla se sama uveriti da smo se držali mera predostrožnosti. Poštovali smo razmak i na sastanku i na konferenciji za štampu, nije bilo rukovanja, sastanak je bio u većoj sali i bila je prozračena. Dan pre zgrada je dezinfikovana. Kao što znate Zdravko Ponoš je na toj konferenciji insistirao da struka preuzme glavnu reč, a ne politika i duge cevi. Onako kako pričamo tako se i ponašamo. Nismo pozivali ljude u Milano, niti smo širili paniku, kao Vučić, pa su danas redovi ispred marketa i bojimo se da današnji dan može biti dan eksplozije virusa. To je sličan, neodgovoran gest, kao skupljanje potpisa za listu SNS-a u jeku pandemije“, kaže za Danas Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i član Saveza za Srbiju.

Da je Ponoš, potpredsednik Narodne stranke i nekadašnji načelnik Generalštaba VS, pozitivan na korona virus objavio je pre dva dana portal Nova S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari