Protest "1 od 5 miliona" 6. marta u Majdanpeku, 7. marta u Negotinu 1Foto:FB Majdanpek počelo je

Pre ravno mesec dana, 6. februara, Majdanpečani su se prvi put okupili u gradskom parku i krenuli u protestnu šetnju iskazujući mirnim, građanskim protestima nezadovoljstvo.

Te prve srede zatražili su odgovornost za izbornu krađu u selu Leskovo na poslednjim lokalnim izborima održanim u septembru 2018. godine, kao i za poginule radnike u Rudniku bakra Majdanpek, a zatražena je i  odgovornost za bahaćanje lokalnih funkcionera.

Ovi osnovni zahtevi na narednim protestima a održavani su svake srede,  dopunjena su zahtevom  za  transparentnost i dostupnost ugovora o prodaji Rudnika bakra  Majdanpeku koji je deo RTB Bor.

Peti protest „Jedan od pet miliona“ biće održan u sredu, 6. marta, a prema najavama organizatora Majdanpečanima će se u gradskom parku, pred zgradom suda, obratiti  predsednik udruženja vojnih penzionera Jovan Tamburić i potpredsednica  foruma žena Nina Vujičić.

Dan kasnije, u četvrtak, u Negotinu će biti održan  četvrti protest „1od5miliona“.

Protestno okupljanje Negotinaca biće pred spomenikom Đorđu Stanojeviću, a na skupu će govoriti nekadašnji predsednik i član Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije i šef Departmana za novinarstvo i komunikologiju na FPN u Beogradu profesor dr Čedomir Čupić i bivši sudija Vrhovnog suda, glavni i odgovorni urednik časopisa „Izbor sudske prakse“ i jedan od glavnih i odgovornih urednika časopisa „Pravni zapisi“, kao i član Komisije za žalbe Saveta za štampu Srbije, dr Zoran Ivošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari