Marko Đurić: Državni organi da istraže navode Rade Trajković 1Marko Đurić Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Vladine kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Rada Trajković na najdirektniji način državu Srbiju optužila za „državni terorizam“ i ubistvo predsednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića i da je neophodno utvrditi da li ona govori istinu, odnosno kakvim dokazima raspolaže za tako opasne i besramne tvrdnje.

„U svim civilizovanim društvima mora postojati odgovornost za javno izgovorenu reč, i sloboda govora ne podrazumeva pravo da bez ikakvih konsekvenci neosnovano i bez dokaza blatite i klevećete koga želite“, naveo je Đurić povodom gostovanja Trajković na N1 tokom kojeg je, između ostalog, rekla da opstrukcija istrage ubistva Olivera Ivanovića dolazi direktno od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đurić je kazao da ukoliko ona ne govori istinu, potrebno je utvrditi da li u ovom svojevrsnom širenju panike i crtanju mete ima elemenata pravne odgovornosti.

„Lično ne mislim da je ovaj napad na državu i demokratski izabrane predstavnike samo čin političke neodgovornosti ili patološke mržnje Rade Trajković prema sopstvenoj državi, iako je verovatno i to“, naveo je Đurić.

On je kazao i da „sve“ ukazuje na to da je Trajković „samo jedan od učesnika organizovane kampanje rušenja ugleda države i njenih institucija“, kao i da je „u cilju očuvanja društvene stabilnosti, potrebno utvrditi ko sa kojim motivom učestvuje u toj kampanji i ko je njen naručilac i inspirator“.

Đurić je rekao da očekuje od nadležnih državnih organa da istraže navode Rade Trajković i prirodu njenih odnosa sa privremenim institucijama samouprave u Prištini i sa pojedinim stranim diplomatama sa kojima, kako je i sama potvrdila, „održava redovne kontakte“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari