Martinović: Spisak profesora koji je okačila Jerkov je falsifikovan 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović ocenio je da poslanici Saveza za Srbiju, koji bojkotuju rad Skupštine, nastavljaju sa starom praksom – da „bojkotuju svoj posao, ali ne i privilegije koje imaju u Skupštini“, prenosi N1.

„Osvrnuću se na bojkot poslanika koji pripadaju takozvanom Savezu za Srbiju, oni nastavljaju sa starom praksom – oni bojkotuju svoj posao, ali ne i privilegije koje imaju u Skupštini. Pre neki dan je isplaćena plata i paušal, ova gospoda su to primili, ali se nisu pojavili na sednici“, kaže šef poslaničke grupe SNS-a, Aleksandar Martinović, navodi portal N1.

On je pojedinačno čitao imena poslanika koji nisu došli na zasedanje.

„Kao sto vidite – plata se ne odriču, paušala se ne odriču, vidi se da se taj pelcer Dragana Đilasa dobro primio – dajte nam što više para, ali da ne radimo. Oni su toliko gramzivi, ponovo su se upisali da prisustvuju sednici, a nisu u sali. Ali su se upisali, da bi uzeli putne troškove. Lideri takozvanog SzS-a iako pričaju o građanima koji se smrzavaju, niko od tih lidela do dana današnjeg, nije smogao hrabrosti da se obrati tom istom narodu. Političari organizuju proteste, koji su malobrojni, zaista malobrojni, ali da ni jedan političar nema hrabrosti da se građanima obrati, jer se boje da će neko da im nešto dobaci“, kaže Martinović.

Prema navodima N1, Martinović se osvrnuo i na peticiju koju je poslanica Demokratske stranke, Aleksndra Jerkov dala ministru prosvete Mladenu Šarčeviću.
„Ja sam pogledao spisak i pronašao sam najmanje 35 imena profesora Univerziteta, asistenata, naučnih radnika koja se ponavljaju. I to, kažem, najmanje. Malo ćemo se detaljnije baviti tim spiskom, nisam stigao jer je počela sednica. Ali sve i da se jedno ime ponovi – mi ih poštujemo, ali spisak koji je okacila Aleksandra Jerkov je falsifikovan“, kaže Martinović.

Martinović je u ime vladajuće većine rekao da će nastaviti da rade i u plenumu i u odborima, bez obzira na bojkot dela opozicije. Na pitanje da li Skupština ima legitimitet bez poslanika opozicije – Martinović je odgovorio da „oni ne mogu da delegitimizuju institucije“, te da se legitimitet dobija na izborima, prenosi N1.

Oni podmeću iz subote u subotu glumce, rekao je.

„I to je u redu ako će ti glumci biti ministri i predsednici, ali neće. Oni su im fasada i to vrlo loša fasada! I to, moram priznati, vrlo loši glumci. Prete da će napustiti Srbiju, a neki su se vrlo obogatili i kao producenti i režiseri i kao glumci“, kaže Martinović, piše N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari