Mihajlović: Auto-put od Surčina do Obrenovca do kraja godine 1Foto: Beta/Kabinet predsednice Vlade

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da očekuje da se izgradnja auto-puta od Surčina do Obrenovca završi do kraja ove godine, saopštio je njen kabinet.

Ona je u razgovoru sa direktorom kineske kompanije China Road and Bridge Corporation u Srbiji Džang Sjaojuenom, o infrastrukturnim projektima koje ta firma realizuje sa Ministarstvom rekla da je „veoma zadovoljna saradnjom“.

„Način na koji realizujete projekat izgradnje auto-puta od Surčina do Obrenovca je primer za sve i očekujem da radovi budu gotovi do kraja ove godine“, rekla je u razgovoru Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Dodala je da će se, „nakon uspešnog sastanka na Samitu 16+1 u Dubrovniku i potpisivanja dva memoranduma, saradnja sa CRBC nastaviti i na izgradnji najteže deonice na Koridoru 11 Požega-Boljare, kao i na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, jer će to omogućiti puno funkcionisanje Koridora 11“.

Džang Sjaojuen rekao je da će auto-put od Surčina do Obrenovca biti završen i pre ugovorenog roka, i dodao da CRBC intenzivno radi kako bi ciljevi dogovoreni u Dubrovniku bili postignuti.

„Pripremamo idejno rešenje za deonicu Požega-Boljare, sledeće godine započinjemo izgradnju od Novog Beograda do Surčina“, rekao je Sjaojuen.

Intezivno se, kako je rekao radi i na pripremnim aktivnostima za rekonstrukciju pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari