Mihajlović: DJB je despotija jednog čoveka 1

Kompletna procedura u vezi sa mojim razrešenjem sa mesta predsednika pokreta Dosta je bilo, od početka do kraja, po mnogo osnova, predstavlja najgrublje kršenje statutarnih normi – poručuje za Danas Branislav Mihajlović, komentarišući jučerašnje saopštenje DJB-a u kome piše da je on većinom glasova razrešen sa mesta predsednika Dosta je bilo.

U saopštenju DJB-a se navodi da se više od 80 odsto članova Glavnog odbora i 70 procenata članova Skupštine tog pokreta u pisanoj formi izjasnilo za razrešenje Mihajlovića sa mesta predsednika. U obavesti se objašnjava da je pomenuti napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu „Politika mora biti drugačija“ u kojem nisu članovi tog pokreta, čime je naneo ogromnu štetu DJB, koji je na taj način izgubio poslaničku grupu.

Dalje se navodi da je Mihajlović takvim postupanjem doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB.

– Nakon niza medijskih nastupa i izjava kojima je u javnosti širio apsolutne neistine o DJB, nazivao članove „šibicarima“ i „prevarantima“, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar 2018. godine, već da se organizacija što pre zaštiti od štetnog delovanja Mihajlovića – piše u saopštenju, u kome se još navodi da će do izbora novog predsednika sva njegova ovlašćenja preuzeti zamenica predsednika Branka Stamenković. Ona je jedina ostala uz Sašu Radulovića, osnivača i prvog predsednika DJB, dok su svi drugi poslanici DJB otišli i osnovali druge poslaničke klubove. Rok za izbor novog predsednika je 60 dana.

Mihajlović pak, za naš list kaže da je u javnosti stvorena atmosfera linča, uz tendenciozno izazivanje osećaja krivice i nedozvoljeno lobiranje, bez pružanja ikakve šanse da se i sam izjasni o navodima koji mu se pripisuju.

Na taj način je, prema njegovoj oceni, po prvi put u demokratskoj istoriji sproveden proces smene predsednika jedne političke organizacije, a da se on nije izjasnio o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

– Time su pravi nosioci vlasti u DJB poslali jasnu poruku javnosti da unutar te organizacije nema ni trunke demokratije niti transparentnosti, već je prisutna autokratija, despotija i samovolja jednog čoveka. Ponosno napuštam takvu organizaciju i odlazim dostojanstveno, znajući da veliki deo dobrih ljudi vidi istinsku prirodu i prave zle namere šačice malobrojnih kojima DJB služi za realizaciju isključivo ličnih interesa – ističe Mihajlović. Na kraju, on poručuje da će se u svom daljem političkom delovanju boriti za istinske principe zbog kojih je ušao u DJB a koje je ta organizacija, prema njegovoj oceni, napustila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari