Mihajlović: Ja sam meta, ali Vučić sigurno ne stoji iza toga 1Foto: FoNet/mgsi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da državni sekretar u ministarstvu koje vodi Miodrag Poledica, koji je uhapšen zbog sumnje za zlouptrebu u Infrastrukturi železnice, nije meta, već ona.

Ona je istakla i da prepoznaje obrise ko stoji iza toga, ali da to sigurno nije predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

Ona je, u intrervjuu za novi broj Nedeljnika, rekla kako veruje da Vučić neće napustiti SNS, iako je najavio da će se povući sa čela stranke, i navela da u njoj ne bi ostala ako bi predsednik stranke bio Nebojša Strefanović.

„Nemam ja nikakve sumnje da moj državni sekretar nije meta. Da se na pravimo blesavi, meta sam ja i to mi je jasno. Samo ne želim da moj državni sekretar bude koletaralna šteta. Kao što ni ja sutra ne želim da nekom drugom budem kolatelarna šteta“, rekla je Mihajlović.

Kako je navela, prepoznaje, naravno, obrise ko stoji iza toga i veruje da će se „vrlo brzo sve videti“.

„Ja sam meta. I tu sam. Nikuda ne idem. Ako sam ja bilo šta u ovom ministarstvu uradila, a nije u skladu sa zakonom, pa dajte to. Pokažite to. Izvolite, dođite tu sam 24 sata, sedam dana u nedelji, nikud na bežim. Čekam“, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je činjenica da nekom smeta.

„Ja samo vidim rezulate i novac kao razloge. Znate kako kažu: najveći ratovi su se dešavali zbog novca i zbog žena. Ovde nije zbog žena, dakle zaključujem da je zbog novca. Ali upravo zbog toga što sam radila u energetici, znam koliko možete da smetate ljudima kada zaključujete ugovore od 500-600 miliona ili jednu milijardu evra“, istakla je Mihajlović.

Navodeći da je apsolutno sigurna da iza napada na nju ne stoji Vučić, ona je rekla da je to „jedini čovek, ali i predsednik koji je branio“.

„Da vam kažem, nas dvoje se poznajemo desetak godina i mogu slobodno da kažem da je to čovek s kojim sam najbolje sarađivala i radila“, naglasila je Mihajlović.

Ona je rekla da misli da Vučić neće napustiti SNS jer „on jeste SNS“.

„Mislim da će pre svega doći do određenih promena unutar stranke ako hoćemo da tako velika stranka, da kažem tako pokret – stranka, opstane u narednom periodu. Bila bi velika šteta da kao mnoge stranke u prethodnom periodu, kada padnu s vlasti, nestanu sa političke scene“, navela je Mihajlović.

Govoreći o radu ministarstva, ona je na pitanje da li poznaje Zvonka Veselinovića odgovorila da je to čovek koji ima preduzeće koje je radilo na izgradnji auto-puta Miloš Veliki, kada ga je i upoznala.

„Ne znam tačno kako mu se zove firma, ali on je radio kao jedan od podizvođača na ovom projektu, pogotovo na deonici Ub-Lajkovac, i moram da priznam da je njegova firma sve što je trebalo da se uradi uradila u roku i po ceni koja je dogovorena. Eto, toliko znam o Zvonku Veselinoviću“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari