Mihajlović: Kar go posluje nelegalno pod plaštom edukacije o bezbednosti 1

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenilo je danas da poziv firme „Kar go“ roditeljima sa decom da će im obezbediti „besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta“, predstavlja otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza, pod plaštom edukacije o bezbednosti u saobraćaju.

„Bezbednost u saobraćaju počinje poštovanjem zakona, a firma ‘Kar go’ nije svoje poslovanje uskladila sa važećim Zakonom o drumskom saobraćaju“, navelo je Ministarstvo u saopštenju i dodalo da je apsurdno da oni koji rade protivzakonito budu primer bilo kome.

Ministarstvo je ukazalo da nelegalni prevoz putnika ostaje nelegalan, bez obzira na odnos nelegalnih prevoznika prema drugim propisima u oblasti saobraćaja.

Kompanija „Kar go“ i Udruženje građana „Kar go“ najavili su u četvrtak da će danas, umesto protesta, svim roditeljima koji su članovi tog udruženja, prilikom poručivanja ECO klase koja poseduje dečja sedišta, obezbediti besplatan „Kar go“ od 500 dinara, kao i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari